Месото е един от онези продукти, които минимум няколко пъти

...
Месото е един от онези продукти, които минимум няколко пъти
Коментари Харесай

Как правилно се ШПИКОВА месо

Месото е един от тези артикули, които най-малко няколко пъти в седмицата сервираме на трапезите си. За да се получи в действителност добре овкусено и сочно, би трябвало да премине през предварителна обработка. Това може да включва шпиковане, мариноване, начукване или друго.

Това са част от тези тънкости, свързани с обработка на месо, които могат да ни създадат положителни готвачи. Техниките не са комплицирани за проучване, само че въпреки всичко е нужно да опитаме и да забележим какъв ще е крайният резултат.
Как се шпикова месо?
За да шпиковате месото по този начин, както го вършат опитните готвачи, е добре да употребявате куха игла. Това е инструмент, предопределен за кулинарията. Самите дупки, получени от обождането, могат да се запълнят със зеленчуци, бекон или други подправки.

Ако обаче не разполагате с сходен инструмент, отново може да шпиковате месо. Тогава се вършат дребни прорези по повърхността му и в тях се слага най-много чесън или подправки, защото разрезите не са изключително огромни.

Когато обработвате бяло месо, да вземем за пример пилешко, при шпиковането е целесъобразно да се употребяват по-мазни артикули, като сланина, бекон или масло.
Какви са особеностите при шпиковане на филе?
Шпиковането на филе е малко по-специфично. В множеството случи се употребява дървен шиш, с който се вършат дупки по дължината на самите мускулни нишки. Ще споделим с вас и една доста сполучлива рецепта.

Рецепта за съвършено шпиковано свинско месо:  Защо е ОПАСНО да мием месото, преди да го сготвим Защо е ОПАСНО да мием месото, преди да го сготвим
Съвсем разумно е откакто си купите месо и се приберете вкъщи, да желаете да го измиете, преди да го сготвите. Това се е трансформирало в...

Продукти, които би трябвало да имате:

• 500 – 600 гр свински шол;

• 1 глава лук;

• Чесън;

• Олио;
 3 страхотни маринати, които вършат месото нежно и сочно и се подготвят за 5 минути 3 страхотни маринати, които вършат месото нежно и сочно и се подготвят за 5 минути
Най-здравословно си остава место, печено на скарата или приготвено във фурната. Ако спазвате режими и се стремите към поддържане на доб...

• Подправки по желание.

Начин на подготвяне:

Най-напред направете дупки на месото по цялата му повърхнина и по-късно започнете да ги запълвате със зеленчуците, които преди този момент сте си приготвили. Запържете частите месо от всички страни в доста малко лой.

Когато приключите с това, преместете месото в гювеч и го сложете да се пече за към час. Можете да сервирате със задушени зеленчуци, картофено пюре или друго по ваш усет.

Научете се по какъв начин вярно да шпиковате месо и в никакъв случай няма да имате усложнение в приготвянето на този по този начин апетитен и желан артикул!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР