Месинджърът въведе специална валута за закупуване на електронни книги, онлайн

...
Месинджърът въведе специална валута за закупуване на електронни книги, онлайн
Коментари Харесай

Telegram стартира нова платежна система за цифрово съдържание „Stars“

Месинджърът вкара специфична валута за закупуване на електронни книги, онлайн курсове и други цифрови артикули от ботове и мини-приложения. Благодарение на новата система „ Stars “, голямата публика на Telegram ще има достъп до покупки на цифрово наличие. Валутата дава отговор на условията на App Store и Гугъл Play.

Според Telegram, всеки месец повече от 400 милиона консуматори интензивно употребяват ботовете и мини-приложенията на платформата — купуват артикули, играят игри и употребяват други услуги. Преди ботовете в месинджъра от дълго време правеха допустима продажбата на физически артикули от цялостен ​​свят. Но в този момент компанията модернизира своята платформа, добавяйки поддръжка за покупки и заплащания на цифрови артикули, употребявайки новата валута „ Stars “ на Telegram.

Новата система е основана особено за заплащане на цифрово наличие и дава отговор изцяло на най-новите условия на Apple и Гугъл за продажба на цифрови артикули. Потребителите ще могат да купуват звезди в магазините за приложения на Apple и Гугъл, както и от бота PremiumBot в Telegram и по-късно да ги харчат за покупки в екосистемата на месинджъра. Разработчиците на ботове ще могат елементарно, в сходство с документите, да интегрират заплащане със Stars и да получат достъп до голямата публика на Telegram.

Като проява към този момент е стартиран ботът @DurgerKingBot, който предлага закупуване на специфична торта за Stars и след покупката незабавно връща заплащането на потребителя.

В бъдеще Telegram възнамерява да даде за новата валута и други потребни функционалности, като опцията за изпращане на дарове на създателите на наличие в символ на поддръжка.

Отбелязва се, че с помощта на новата платежна система милиони консуматори на Telegram ще имат комфортен достъп до разнообразни цифрови артикули и услуги непосредствено в екосистемата на месинджърите. И разработчиците на ботове ще могат да доближат до голяма публика от евентуални клиенти. Подробности за новата цифрова валута на месинджъра можете да намерите в канала на основния изпълнителен шеф на Telegram Павел Дуров и в блога.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР