Месеци преди парламентарните избори “Обединени патриоти” се загрижи да няма

...
Месеци преди парламентарните избори “Обединени патриоти” се загрижи да няма
Коментари Харесай

Патриотите искат нови 2 години отсрочка за 130 общини да си направят планове на територията

Месеци преди парламентарните избори “Обединени патриоти” се загрижи да няма спънки пред бизнеса в 130 общини, които за четвърти път изпускат периодите да изработят свои общи устройствени планове(ОУП), които ясно да споделят къде може и къде не може да се строи на територията им. Преди година по самодейност на ГЕРБ бе комплициран заключителен период до 1 януари 2021 година за разработване на проектите, само че и той бе изтърван. Сега “Обединени патриоти” оферират удължение с още 2 години - до 1 януари 2023 година на периода за разработване на проектите и надлежно на опцията вложители да трансформират статута на земеделската земя от ниви в евентуални строителни площадки, без значение от обстоятелството че общините са без Общ устройствен план.

“На този стадий над 130 дребни и огромни общини у нас към момента нямат влезнал в действие Общ организационен план(ОУП). Това спъва развиването на инфраструктурата, на бизнеса, на строителството, на предприемачеството и не разрешава развиването на икономическите процеси в тях”, изясняват в претекстовете си депутати Валери Симеонов, Борис Ячев, Христиан Митев от НФСБ, които са измежду вносителите на измененията.

Оттам прибавят, че съгласно в този момент настоящото законодателство от 1 януари 2021г. няма да може да се преотреждат аграрни земи за икономически и стопански цели, за построяването на инфраструктурни планове – пътища, водопроводи и други, което е сериозна спънка пред тези общини.

Кой ще бъде обиден, в случай че няма удължение?

Проверка на Mediapool сподели, че, в случай че я няма отсрочката ще има пречка единствено пред частни вложения, които не се считат за предпочитани по Закона за поощряване на вложенията или предпочитани за общината, само че няма да бъдат наранени национални и инфраструктурни обекти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР