Месец след наводнението в общините Бургас и Камено засегнатите хора

...
Месец след наводнението в общините Бургас и Камено засегнатите хора
Коментари Харесай

Засегнатите от наводнението в общините Бургас и Камено се надяват да не бъдат забравени


Месец след наводнението в общините Бургас и Камено засегнатите хора там се надяват да не бъдат забравени. 318 000 лв. е сумата, събрана до момента от Националната дарителска акция на БЧК. 700 000 лв. са нужни за почистването на речните корита и дървета, оповестиха от Областната администрация в Бургас. Междувременно наблюдаващият делото прокурор Красимира Каталиева отхвърли коментар по случая с претекст, че следствието е на ранен стадий. Как в този момент живеят хората, потърпевши от бедствието?

Тихо и тъжно е в село Ливада, където тъкмо преди месец приливна вълна заля над 50 къщи. Няма ги доброволците, няма ги репортерите, даже служителите на реда, които охраняваха селото, не са там. Хората са оставени сами с истината за погрома. Фаталната нощ на 25-ти против 26-ти октомври в никакъв случай няма да не помни 63-годишният Генчо, който загуби майка си:

Имам и друга къща. Започна да вали към два часа. Спря токът. Колата ми беше там. Тръгнах към нея, само че долу водата към този момент беше пристигнала.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Даниела Костадинова.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР