Месец след нахлуването на Русия в Украйна, някои от сцените

...
Месец след нахлуването на Русия в Украйна, някои от сцените
Коментари Харесай

Руската пропагандна машина показа руините в Украйна и обвини “националистите”

Месец след нахлуването на Русия в Украйна, някои от сцените на опустошаване в страната намират своя път към съветските телевизионни екрани. На фрагменти, снимани с дрон, се вижда разрушения от ракетни обстрели пристанищен град Мариупол - най-тежко потърпевшия от войната град в Украйна.

Вместо обаче “Первый канал” да заяви, че постройките са били разрушени от седмици на съветски обстрели и ракетни удари, съгласно държавната телевизия отговорни за протичащото се са украинските националисти.

" Това са тъжни облици, несъмнено. Смразяваща картина. В своето отдръпване националистите се пробват да го изравнят със земята. Това са жилищни квартали, къщи. Дори можем да забележим пушек някъде там. Човек не може да гледа това умерено ", сподели Олеся Лосева, водеща на всекидневно токшоу за настоящи въпроси.

Руските публични лица и медии непрекъснато настояват, че украинските сили правят офанзиви против личните си градове. “Первый канал” пък стана епицентър на голям скандал, който докара до ареста на редакторката Марина Овсянникова. В ефира на малкия екран по време на централната емисия вести тя размаха афиш, с който сподели на феновете, че медията лъже феновете си за войната в Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР