Месец след началото на широко рекламирания от Столичната община ремонт

...
Месец след началото на широко рекламирания от Столичната община ремонт
Коментари Харесай

Невидимият за хората ремонт на Западния парк

Месец след началото на необятно рекламирания от Столичната община ремонт на Западния парк не се вижда никаква свършена работа, като се изключи че е заградена дребна територия от парка. Това видя екип на БГНЕС, който откри, че на терен няма и служащи, макар уверението на кмета на града Йорданка Фандъкова, че по всички обекти се работи с удължено работно време и през почивните дни. Директорът на „ Зелена система “ Димитър Данчев увери, че дейностите вървят както са заложени по проект, а през днешния ден, екипът ни не е видял никого на обекта, тъй като вали дъжд.

„ Не се вижда действително свършена работа, тъй като досега се проектираха трасетата за кабелите. Някои от тях ще би трябвало да се изместят и да минат под алейната мрежа. Съвсем скоро ще стартира и разкопаването на настилките. Голям проблем за служащите са непрекъснатите дъждове, които бавят началото на същинската работа “, сподели Данчев.

Той добави, че до 3 месеца се надява да бъде свършена повече забележима и за хората работа. Данчев посочи, че когато стартира разкопаването на настилките, паркът ще бъде напълно ограден и ще стане недосегаем за гости за времето на ремонта, който по контракт би трябвало да завърши до юни 2019 година

Невидимите и мудни резултати обаче изнервят хората.

„ Ремонтите в София се вършат в неуместно време. В естествените страни те се вършат нощем. Дано го оправят парка, само че по принцип страната ни е дупки, огради, бездни “, сподели Атанас, който срещнахме в парка.

Други се радват на реконструкцията и се надяват след нея да спре изсичането на дърветата в парка, както и да се увеличи сигурността на посетителите.

БГНЕС напомня, че ремонтът на Западен парк обгръща реконструкцията на над 500 дка от парка. Ще бъдат построени нови настилки, ще бъде издигната нова детска площадка, ще бъде актуализирани пейките, кошчетата за боклуци, ще бъдат възобновени водните обекти – сухият шадраван, езерото при алпинеума, ще бъдат построена нова поливна система, енергоспестяващо и автоматизирано регулируемо осветяване. В контракта с компанията е заложено и построяването на видеонаблюдение.

Стойността на ремонта е 11 млн. лева, от които 8.5 млн. лева са безвъзмездното финансиране по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “. От бюджета на Столична община са заделени 2 400 000 лева Срокът за осъществяване на дейностите е 12 месеца.

През тази година ще бъдат отчасти ремонтирани и актуализирани Южният и Северен парк, както и „ Борисова градина “. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР