Месец след началото на руската операция в Украйна украинските войски

...
Месец след началото на руската операция в Украйна украинските войски
Коментари Харесай

Руски военен експерт: Нашата задача номер 1 е да приключим с украинските сили край Донецк и Мариупол

Месец след началото на съветската интервенция в Украйна украинските войски са изцяло лишени от самодейност и неспособни да водят дейни дейности, декларира пред " Известия " московският боен специалист Владислав Шуригин.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3144
" В момента армията на Украйна е разгромена ", " в глуха защита ", " заровила се е в земята ", твърди той. Задача номер едно за съветските сили в този момент е да приключат с украинска войскова формация край Донецк (Източна Украйна) и в (града на брега на Азовско море) Мариупол, а след това да се придвижат към Одеса и Харков, които може да завладяват при започване на май, предвижда аналитикът.

През изтеклия месец са образувани предпоставки за скорошно разрушение на цялата украинска военна система с един или няколко съгласувани удара. И щом завърши това, ще стартират към този момент действителни политически договаряния, декларира " Взгляд ".

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън дойде през вчерашния ден в Европа, с цел да очертае дружно със своите съдружници по-нататъшната тактика по отношение на Русия по отношение на украинската рецесия, написа " Комерсант " във връзка идните през днешния ден в Брюксел срещи на върха на Европейски Съюз, НАТО и Г-7.

Украинският водач Володимир Зеленски счита посредством видеовръзка още веднъж да призове държавните и държавните глави от Г-7 да провиснал военна помощ на страната му, показва вестникът. " Това може да бъде сторено по няколко метода - да се сътвори зона, неразрешена за полети, да се дават на Украйна мощни средства за противовъздушна защита и авиация ", обяснил представителят на Зеленски Сергий Никифоров.

Ръководствата на Съединени американски щати и НАТО към този момент отхвърлиха сюжета с безполетна зона, чието реализиране би провокирало спор на алианса с Русия. Киев обаче не губи вяра да пренареди обстановката, разяснява изданието. " Виждаме, че НАТО и старите формати, Организация на обединените нации и други, не работят много-много, и търсенето на нови формати е измежду предпочитаните задания на украинската власт ", означи Никифоров.

" На фона на днешните брюкселски конгреси се появиха най-различни догатки, че Русия може да бъде изключена от Г-20, на Киев може да бъдат доставени зенитни ракетни комплекси С-400 от Турция или най-малко С-300 от Словакия, а в Западна Украйна ще влязат миротворци на НАТО ", показва " Независимая газета ".

Западните страни биха могли да влияят на Украйна, с цел да обезпечат прогрес в нейните договаряния с Москва, само че не го вършат. Явно считат да протакат нещата, разчитайки на резултата от антируските си наказания, споделя пред всекидневника политологът Андрей Бистрицки.

Според него са вероятни " най-неочаквани решения ", само че западните водачи евентуално ще се въздържат от рискови военни акции като изпращане на натовски миротворци в Украйна или доставки на противоракетни комплекси за Киев. Алиансът по-скоро ще продължи към този момент да усилва военното си наличие в района. А договарянията в това време ще продължат, само че може би след известна пауза за осмисляне на бъдещите решения от Брюксел, обобщи специалистът.

Военният аналитик Игор Коротченко споделя с " Росийская газета " " тревожна " информация, че Съединени американски щати може да доставят на Украйна зенитни ракетни комплекси " Оса " руско произвеждане. По думите му Вашингтон ги е купувал в някогашни социалистически страни след разпадането на Варшавския контракт, с цел да изследва опциите на съветската противоракетна защита.

Русия не трябва да чака, до момента в който тези оръжия дойдат в зоната на бойните дейности в Украйна и на фронтовата линия, предизвестява специалистът, без да уточни източника на данните си. Руските сили разполагат с благоприятни условия да проследят транспорта на " Осите " по земя, откакто дойдат от Съединени американски щати в Европа. Те би трябвало с мощни прецизни удари да унищожават съответните огромни автомобилни и жп автомагистрали, мостове и места за претоварване на оръжията и техниката, приканва Коротченко.

Първото бойно потребление на съветски хиперзвукови ракети " Кинжал " в Украйна на 18 и 20 март " съгласно някои познавачи е предизвестие към НАТО за възможни неприятности ", защото " Кинжалите " могат да носят нуклеарни бойни глави с мощ до 500 килотона тротилов еквивалент, написа " Свободная преса ".

" Кинжали " - трансформация на по-старите ракети клас земя-земя " Искандер ", са ситуирани в съветската Калининградска област. Оттам ракетите могат да стигнат до Франция, Англия, Германия и съвсем цяла Италия като се изключи Сицилия. Естествено техният " дебют на украинския спектакъл на бойни дейности " не бе посрещнат от НАТО " с бурни овации ", изяснява вестникът.

Съединени американски щати към този момент са отпускали многомилиардни суми, Пентагонът ги е усвоявал - те ще се пробват и отсега нататък да разработят системи за противопоставяне освен против съветските, само че и против китайските хиперзвукови оръжия. Последните прочее се движат надали не тридесет пъти по-бързо от звука. Това може и да е неистина, само че по-добре да не ревизираме, добавя " Свободная преса ".

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР