Месец след началото на руската инвазия в Украйна България най-сетне

...
Месец след началото на руската инвазия в Украйна България най-сетне
Коментари Харесай

Най-сетне! Българите се вдигнаха в подкрепа на Украйна

Месец след началото на съветската инвазия в Украйна България най-накрая демонстрира предпочитание и организация за демонстрации в поддръжка на Украйна. След няколко спорадични и посетени от 100-200 души митинг а на жълтите павета и пред Руското посолство в София, довечера се провежда мащабно мирно шествие от площад " Независимост " до Орлов мост. Началото бе в 18:30 часа. В шествието се включиха хиляди хора, които носиха собственоръчно направени плакати, осъждащи войната в Украйна.

Протести довечера се организират още във Варна и Стара Загора. 
Инициативата за демонстрациите е гражданска и не включва присъединяване на политически сили, въпреки че членове на Демократична България към този момент показаха поддръжката си в обществените мрежи. През уикенда са планувани още голям брой събития из цялата страна:
Варна: събота, 26.03 от 14:00 ч. пред Община Варна.

Бургас: събота, 16:00 ч, площад „ Тройката “.

Пловдив: събота, от 14:00 ч. спокойно шествие с начало улица „ Райко Даскалов “ 53.

Велико Търново: събота, 18:00-19:00 ч., сред постройката на Общината и Факултета по изобразителни изкуства. Бдение и мирна проява в поддръжка на Украйна.

В неделя още веднъж в столицата, на площад " Александър Батенберг " ще се състои рок концерт по самодейност на Васил Георгиев - Васко Кръпката и мотото " С вас сме! " Той стартира в 16:00 и се чака да продължи до 22 ч. а на сцената освен Кръпката и " Подуене Блус Бенд " ще излязат Валди Тотев, Иван Лечев, Джендема, Блус трафик, No Nore Many More, Г.М.О.- Георги Минчев Оркестра, Ники Томов, както и украинските музиканти Ярослав Кмитко – саксофон, и Павло – китара.

ПРИЗИВ

Снощи президентът на Украйна Зеленски прикани хората по цял свят да излязат на улиците " в името на мира "  и да проведат  митинг и. 

" Започвайки от 24 март - тъкмо един месец след съветската инвазия, покажете своята позиция. Излезте от своите офиси, от домовете си, от учебните заведения и университетите. Излезте в името на мира. Излезте с украински знаци, с цел да подкрепите Украйна, свободата, живота.

Излезте на площадите, на улиците. Накарайте ги да ви видят и чуят. Кажете, че хората имат значение. Свободата има значение. Мирът има значение. Украйна има значение ", сподели Зеленски.

В послание от празните улици на обсадената столица Киев Зеленски сподели, че Украйна " чака смислени стъпки "  от трите срещи на НАТО, Европейски Съюз и Европейския съвет. " Нашата твърда позиция ще бъде показана на тези три срещи на върха. На тях ще видим кой е другар, кой е сътрудник и кой ни съобщи за пари. Излезте от офисите си, от домовете си, от учебни заведения и университети, елате в името на мира, елате с украински знаци, с цел да подкрепите Украйна, с цел да подкрепите свободата, да подкрепите живота ", сподели Зеленски.

Снимка: Twitter/Пламен Станчев



 

Радвам се какъв брой хора схващат, че борбата е за новият ценностен ред.
Току що Захари Карабашлиев ме снима и мен
— Sensum ☯️ (@vonegat)
🇺🇦 🇺🇦 Peace in from in - Stop - Stop -
— R.Magini 🇺🇦 Peace in Ukraine 🙏 (@MaginiR)
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР