Месец преди сезона на празничните коледни и новогодишни баници, кравето

...
Месец преди сезона на празничните коледни и новогодишни баници, кравето
Коментари Харесай

Рекордни цени на сиренето, по- скъпо от пилешкото и колбасите

Месец преди сезона на празничните коледни и новогодишни баници, кравето сирене към този момент е по-скъпо от пилешкото месо и от трайните салами, сочат даннитеданните на Държавната комисия по стоковите тържища и борси (ДКСБТ) за придвижването на цените на 34 съществени хранителни продук­та на едро.

Цената на най-популярния у нас млечен артикул на тържища и борси към този момент е 11, 67 лв. за кг, като през последната седмица сиренето е поскъпнало с 13 стотинки за кг. В магазинната мрежа обаче продуктът е с най-малко 1-2 лв. по-скъп.,пише труд.бг


Само преди година цената на едро на сиренето е била с 50 на 100 по-ниска или 7, 76 лв. за кг.
В момента кг пилешки гърди на едро излизат 11, 15 лв., а същото количество трайно варено-пушен колбас - 11, 35 лв..

Според данните на ДКСБТ най-скъпо сирене хапват столичани. В София на едро цената на млечния артикул доближава до 15, 20 лв. за кг, до момента в който в област Бургас същият артикул се търгува против най-много 9, 50 лв. за кг на едро.

Същевременно за 9-та поредна седмица цените на питателните артикули, предлагани на тържища и борси, нарастват. Такова непрестанно нарастване се случва за първи път през последните 2 години.

За следващ път най-голямото повишаване за миналата седмица е на кашкавал вид “Витоша ”. Млечният артикул се търгува с 30 стотинки повече на едро по отношение на миналата седмица и към този момент се предлага против 17, 81 лв. за кг. Цената му за последната година се е нараснала с малко над 47 на 100.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР