Месец преди първото европредседателство на България НДК светна в оранжево

...
Месец преди първото европредседателство на България НДК светна в оранжево
Коментари Харесай

НДК светна в оранжево срещу насилието над жени

Месец преди първото европредседателство на България НДК светна в оранжево против насилието над дами.

От 17,30 часа НДК е осветлен в оранжев цвят по самодейност на женската организация Зонта клуб " Света София ".

 Институциите не знаят какъв брой са жертвите и сигналите за домашно принуждение
Институциите не знаят какъв брой са жертвите и сигналите за домашно принуждение

Само 5 центъра за цялата страна

С този акт се дава старт на Световната шестнадесетдневка (от 25 ноември - Международен ден за елиминиране на насилието над дамите, до 10 декември - Световният ден на човешките права).

По целия свят емблематични здания ще се осветят в оранжево. Ще се организират голям брой акции и полемики. Мероприятията са в поддръжка на интернационалната акция на Организация на обединените нации да оцветим света в оранжево и на Зонта Интернешънъл - " Зонта споделя НЕ на насилието над дами и девойки ".

Кампанията се организира по този ексцентричен метод за втора поредна година в столицата на България . Идеята точно НДК да засвети в оранжев цвят е обвързвана и с това, че там ще се организират всички представителни мероприятия при първото председателство на България на Европейски Съюз.

Целта на огромната ни акция е повече хора да схванат за акцията и да се заприказва все по-открито за казуса с насилието във всичките му форми, сподели Виктория Стоянова, президент на Зонта клуб " Света София ".

Освен светлините на фасадата на Двореца акцията е подкрепена образно и от още един акцент . 10-метров транспарант с надпис " Зонта споделя НЕ на насилието " ще притегля вниманието на столичани и гостите на столицата.

В 18.30 ч. в Арт-клуб " Перото " в НДК Зонта клуб Света София провежда обществена сказка и полемика на тематика " Истински решения против насилието над дами и домашното принуждение. Как да повишим публичната непоносимост против похищенията над личността и достолепието ".

В полемиката ще вземат присъединяване водещи имена в региона на правното покровителство в Зонта Интернешанъл, представители на бизнеса, публични институции и нестопански организации, работещи по проблемите на равнопоставеността на половете, предварителна защита против насилието и т.н

Насилието над дами е постоянно срещано събитие по целия свят. То прекрачва всевъзможни граници - обществени, религиозни, стопански, етнически и расови. Всяка трета жена по света е била жертва на принуждение, акцентират от Зонта клуб " Света София " .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР