Месец преди откриването на летния туристически сезон край морето, хората

...
Месец преди откриването на летния туристически сезон край морето, хората
Коментари Харесай

Туристическият бранш очаква много слаб летен сезон

Месец преди откриването на летния туристически сезон край морето, хората в сектора са обезпокоени, че той ще е по-слаб от миналогодишния. Резервации в хотелите по Черноморието съвсем няма. Очертава се и рецесия с наемането на личен състав.

За да дойдат туристите в България, заболеваемостта от COVID-19 би трябвало да намалее, безапелационни са специалистите.

" В алена зона ли сме и има ли противоположна карантина, аз съм доста песимистичен, защото нито един човек няма да пристигна и след това да стои в карантина в страната си ", счита ръководителят на Варненската туристическа камара Илин Димитров.

Нагласата на туроператорите беше сезонът да стартира с майските празници. Данните обаче са други.

" Имаме доста анулации от румънски жители, които за Великден се чакаха главно. Полетите от Израел не кацнаха ", показа Евелина Пулева, туроператор.

" Нямаме резервации от непознати туристи към момента. Минали години по това време знаем на какъв брой % ни е ангажиран сезонът ", разкри Хубена Генчева, шеф на хотелски комплекс.



От туристическия отрасъл желаят незабавни ограничения от Министерството на туризма и споделят, че прилежащите страни са крачка напред.

" Турците договориха непосредствено с Русия 4.5 милиони руснаци да почиват, гърците отиват в Румъния. Аз допускам, че ще се направи сходна крачка. Това ще бъде искрата, която ще започва процесите т.е. да се посети Румъния, Англия, Израел, където е хазартният туризъм ", изясни Илин Димитров.

Хотелиерите желаят облекчения при издаване на визи за туристи от трети страни. Разчитат доста и на зелените коридори за имунизирани туристи.

" Може да се поеме част от PCR теста, идването на туристи тук и средствата, които вкарва всеки лев се усилва от два и половина пъти до четири ", сподели Илин Димитров.

" Ще разчитаме на български туристи, както главно в случай че се облекчат ограниченията ще разчитаме на страните към нас румънци, турци и други прилежащи страни ", съобщи хотелиерът Станислав Стоянов.

Собствениците на хотели по Черноморието към момента не знаят дали ще има туристи от Западна Европа, нито какво ще се случи с чартърните полети.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР