Месец преди изборите на 2 октомври показва, чеГЕРБ (23.4%) изпреварва

...
Месец преди изборите на 2 октомври показва, чеГЕРБ (23.4%) изпреварва
Коментари Харесай

„Алфа Рисърч“: ГЕРБ води с 6% ПП, Трифонов с най-голямо недоверие

Месец преди изборите на 2 октомври демонстрира, чеГЕРБ (23.4%) изпреварва с съвсем шест процетни пунктаосновния си съперник „ Продължаваме промяната “(17.5%).

На трета позиция се подрежда Движение за права и свободи с 10.9%, като втези данни не са регистрирани гласовете, които партията би получила от вота в чужбина.

На дребна отдалеченост след Движение за права и свободи са Българска социалистическа партия (9.8%) и „ Възраждане “ (9.5%), следвани от „ Демократична България (7,5) “.

Това са шестте партии, които с огромна доза сигурност можем да кажем, че ще участват в 48-ия парламент, показват от организацията.

На ръба за влизане в Народното събрание епартията на Стефан Янев „ Български напредък “ (4.2%), следвана от „ ИТН “ (3.9%).

 Снимка: Агенция „ Алфа Рисърч “

Относно доверието към водачите на партиите:Кампания 2022 стартирасъс сериозна ерозия на доверието към всички основни партийни водачи, които ще вземат присъединяване в идните на 2-ри октомври избори.

Лидерът на ГЕРБ БойкоБорисов започва акцията с 21.6% позитивни оценки и 55.5% негативни.

Съпредседателите на главния конкурент, Продължаваме промяната, Кирил Петков и Асен Василев, единствено за два месеца,бележат внезапен спад в персоналните си рейтинги. Сдоверие, респективно от 18.4% и 17.8%, те доста стесняват електоралното си въздействие спрямо предходната година, а недоверието им доближава 55-56%.

Лидерите на другите две партии, участници в управлявалата до неотдавна коалиция, Христо Иванов (17.6%) и Корнелия Нинова (15.9%) отстъпват с няколко пункта след тях, като водачът на Демократична България е единственият с по-ниски равнища на отрицание (49%).

Всеобщото съмнение към политическата класа обгръща както неучаствалия към момента на избори и до неотдавна с висок положителен рейтинг Стефан Янев (18.5%:35%), по този начин и най-шумният опозиционен водач К. Костадинов (13%:57%). В дъното по доверие остава Слави Трифонов (11%: 61%).

 Снимка: Агенция „ Алфа Рисърч “

От наклонността на спад е обиден и президентът Румен Радев. В съпоставяне с юни позитивните оценки за активността му понижават с 5 процентни пункта, а негативните се усилват с 3. Така, все още, ножицата сред позитивни и негативни оценки (38%:33%) мощно се затваря.



Снимка: Агенция „ Алфа Рисърч “

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР