Месец май е почти преполовен, лятото неусетно настъпва, а ние

...
Месец май е почти преполовен, лятото неусетно настъпва, а ние
Коментари Харесай

Как да спестим пари за лятна ваканция

Месец май е съвсем преполовен, лятото незабелязано настава, а ние към момента нямаме нито проекти, нито финанси, с цел да го посрещнем уместно.

Ако не сме от оня вид хора, които още от януари имат резервация за юли, то евентуално занапред ще му мислим по какъв начин, къде и за какъв брой.

Но проекти без пари са си чисти мечти. А ежедневните и месечни разноски няма по какъв начин да спрем на пауза. Затова се постанова да прибегнем до някои хитрости, с цел да заделим избрана сума във фонд " щастливо лято ". Ето по какъв начин.

Разпределяне

За да си позволим мечтаната отмора, би трябвало преди този момент да си наложим малко дисциплинираност. Първо отделяме пари за неотложните сметки, заеми и други сходни, а по-късно разделяме останалата част от бюджета си на равни елементи. Например какъв брой можем да похарчим на седмица.

Целта е по-късно систематизиране да оставим известна сума встрани, която да набъбне от идната заплата. Може в началото сходни финансови ограничавания да ни напрягат, само че с времето ще се научим на дисциплинираност. И не е казано да я скапваме след ваканцията - въпреки всичко, постоянно има мотиви, които да си заслужават избрана спестена сума.

Удобство

Както към този момент за съвсем всеки аспект от всекидневието, по този начин и за финансите има доста приложения, които да са от изгода и облекчение. Mint и Spendee разрешават да направляваме приходите и разноските си и да оползотворяваме оптимално заплатата.

Мислим два пъти

Често импулсивните покупки не са на облекла и движимости, от които в действителност се нуждаем. Да, жълтото сако от витрината може и да приляга идеално на визията ни за лятна визия, само че дали ще го облечем повече от веднъж-два пъти?

Ако си създадем една груба сметка какъв брой пари сме пръснали за облекла и други моментни капризи, които в този момент единствено събират прахуляк, сигурно няма да бъдем удовлетворени от себе си. Затова - два пъти мисли, веднъж заплати.

Пролетно разчистване

Ако до момента не сме се замисляли, че част от ненужните за нас движимости може да материализираме в облага, време е да го създадем. Вече има задоволително платформи, посредством които можем да продадем онлайн това, което не ни би трябвало. А извоюваните пари незабавно заделяме настрани.

Малките удоволствия

Със сигурност ни е прелестно всеки ден да пием вкусно капучино или фреш, които са на цената на един обяд. Именно тези дребни разходи изяждат огромна част от финансите, когато ги сметнем на месечна база. А няма ли да е по-добре да си пием фрапето на плажа? Е, тогава ще би трябвало да се жертваме!

Промоциите

Може да се подсмиваме на хората, които все преглеждат промоционалните брошури от всевъзможни магазини, само че те съумяват да ръководят по-добре от нас финансите си. Храната е огромно перо в разноските, по тази причина е добре да сортираме по-изгодните цени, с цел да съумяваме да спестяваме.

Разумно и практично

Трудно ще сменяем домашно приготвената храна по наш усет с обедното меню на някой ресторант. Ако имаме условия в офиса, няма нищо неприятно да си носим ядене. Така ще спестим най-малко по пет лв. дневно, а това са 100 лв. за 20 работни дни.

Време е и да се развихрим в кухнята, като с малко повече въображение и известна доза помощ от интернет усвоим няколко предписания, които не изискват доста и скъпи артикули, само че пък са идеални за бърза и евтина вечеря в края на работния ден. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР