Месечната цена на ползване на диворастящи гъби и плодове от

...
Месечната цена на ползване на диворастящи гъби и плодове от
Коментари Харесай

Полезна информация от ЮИДП за ползвателите на недървесни горски продукти

Месечната цена на прилагане на диворастящи гъби и плодове от горските територии- държавна и общинска благосъстоятелност, се дефинира съгласно Заповед на министъра на земеделието и храните

За облекчение на ползвателите, подаване и вписване на заявление за издаване на разрешително за прилагане на недървесни горски артикули – диворастящи гъби и плодове, могат да се вършат до шефа на ЮИДП по Закона за горите или до шефа, на което и да е държавно горско или ловно стопанство от териториалния му обсег, след възнаграждение на съответната такса. Освен на място в Централно управление на ЮИДП или в пожеланото държавно горско или ловно стопанство, заявката може да се подава и по електронен път, на електронната поща на предприятието. Месечната цена на прилагане на диворастящи гъби и плодове от горските територии- държавна и общинска благосъстоятелност, се дефинира съгласно Заповед на министъра на земеделието и храните.

Ето и напътствията за искащите да получат разрешително за недървесни горски артикули – диворастящи гъби и плодове за територията на „ Югоизточно държавно дружество “ ДП-гр. Сливен: 

1.    Да подадат заявление по пример /Приложение 1/, наричано за краткост Заявлението. 
2.    Да показват копие от платежни нареждания за: 
2.1.    Платени дължими налози и осигуровки на обща стойност 159,69 лева за един месец /през 2024 год./.
2.2.     Платена такса за прилагане на недървесни горски артикули – диворастящи гъби и плодове на обща стойност 36,00 лева /с включително ДДС/.
2.3.     Плащанията по т. 2.1 и 2.2 се правят на обособени платежни документи в интерес на: „ Югоизточно държавно дружество “ ДП 

За краткост може да се напише: „ ЮИДП “ Директива за птиците

Основание за превод – трите имена на заявителя

Още обяснения – налози и осигуровки по ЗГ /при т.2.1./

Още обяснения – такса прилагане НДГП /при т.2.2./
3.    Личните данни се удостоверяват с персонална карта пред служителя, приемащ Заявлението по т.1. 
4.    Ако заявителят е платил дължимите налози и осигуровки по т.2.1. за интервала в друго държавно дружество, показва копия от платежни нареждания и оригинал на издадено позволение от друго държавно дружество. 
5.    За всяко позволение заявителят подава настрана Заявление. 
6.    Заявителят показва териториално отделение на „ ЮИДП “ Директива за птиците където да му бъде предоставено позволителното, след неговото издаване. 
7.    Заявлението се приема, завежда се в електронния указател, а на заявителя му се дава входящ номер на Заявлението. 
8.    Позволителното се предава на заявителя след удостоверяване с влажен щемпел „ Вярно с оригинала “ и име, фамилия и автограф на длъжностното лице, заверило документа.
Заявление за издаване на разрешително за недървесни горски артикули - диворастящи гъби и плодове, може да бъде изтеглено от уеб страницата на ЮИДП: https://uidp-sliven.com/files/etc/file65fd8a467b934_Zayavlenie.pdf 
Както и лист на всички ДГС/ДЛС, в които има планувани по горскостопански проект  ползване  на недървесни горски артикули /гъби, трюфели/: https://uidp-sliven.com/files/etc/file65fd8a055d2c8_spisk-dgs-dls.docx 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР