Мерцедес представи болида си за предстоящия сезон. Световният шампион Люис

...
Мерцедес представи болида си за предстоящия сезон. Световният шампион Люис
Коментари Харесай

"Мерцедес" представи новия болид, шефът на тима ще маха част от него с резачка

" Мерцедес " показа болида си за идния сезон. Световният първенец Люис Хамилтън и Валтери Ботас ще имат достойнството да пилотират новия WO9, на който следва дебют в Австралия идващия месец.

Никой в тима обаче не е удовлетворен от дизайна, даже шефът - Тото Волф, който съобщи, че би махнал част от болида с моторна резачка. Става дума за защитна рамка към каската на водача, чието предопределение е да обезпечи спомагателна сигурност.

" Изобщо не съм впечатлен от това нещо. Ако ми дадете моторна резачка, ще го махна. Да, сигурността на водачите е значима, само че това изобретение не наподобява добре чисто естетично. Трябва да се намерения повече по този въпрос. Рамката тежи на болида и въздейства на центъра на гравитацията. ", обясни Волф.



Болидите във Формула 1 ще наподобяват по-различно през 2018 година откакто през лятото бе въведена наложителната защитна рамка за водачите. Изработването ѝ лишило 8 години.

Сред огромните критици на рамката обаче е и международният №1 Люис Хамилтън. Британецът я дефинира като " най-грозната трансформация в историята на спорта ".

Съотборникът му Валтери Ботас пък сигнализира, че нововъведението пречи и на видимостта на водача.

В същото време Люис Хамилтън употребява презентацията на W09, с цел да успокои почитателите си, обявявайки, че се надява да преподпише с " Мерцедес ".

" Очаквам да свършим тази работа до началото на сезона и преди първия старт. Пак споделям обаче, че не бързаме за на никое място. Няма място за суматоха и считам, че Тото Волф и тимът също се усещат по този начин ", сподели британецът, който ще пази международната си купа.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР