Мерките за сигурност в Италия бяха повишени във връзка с

...
Мерките за сигурност в Италия бяха повишени във връзка с
Коментари Харесай

Италия засили сигурността заради страх от терористична атака

Мерките за сигурност в Италия бяха нараснали по отношение на възможна терористична опасност след нападението на Хамас против Израел. Извършват се инспекции в градовете и по границите на страната, написа вестник Corriere della Sera. Съобщава се, че 10 000 обекта, считани за " чувствителни ", са сложени под отбрана.

Вестникът отбелязва, че единствено в покрайнините на Рим е засилена защитата на 4 000 национални институции и здания на задгранични представителства, в това число израелски и палестински дипломатически постове и еврейски центрове, както и на Ватикана, летищата и гара Термини, където броят на пасажерите надвишава 400 000 всеки ден.

Вестникът напомня, че актуалните решения са сходни на тези, взети след атентата против Световния търговски център на 11 септември 2001 година

Мерките включват и наблюдаване на ислямските екстремистки кръгове, присъстващи в страната, както и инспекции на хората, пресичащи границите на страната, и на мигрантите, които обитават в италиански центрове, осведоми вестникът.

Специално наблюдаване се прави и върху " задграничните бойци ", които са се завърнали от фронтовете в Сирия и Либия, Украйна и сепаратистките съветски републики. В края на предходната година в листата на следените някогашни бойци е имало 146 души, оповестява вестникът, представен от БГНЕС.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР