Мерките за сигурност на тазгодишното издание на Октоберфест ще бъдат

...
Мерките за сигурност на тазгодишното издание на Октоберфест ще бъдат
Коментари Харесай

Преди Октоберфест: Властите в Германия засилват мерките за сигурност

Мерките за сигурност на тазгодишното издание на Октоберфест ще бъдат засилени. Длъжностните лица предизвестиха посетителите да чакат по-дълги опашки на входните пунктове, защото за първи път в 189-годишната история на баварския бирен фестивал ще бъдат употребявани железни детектори. Властите настояват, че няма съответни закани за събитието, което стартира в събота в Мюнхен и продължава до 6 октомври.
На Октоберфест има видеонаблюдение, надзор на достъпа и ограда. Разполагаме с няколко хиляди униформени и цивилни служители на реда, както и с няколко хиляди чиновници по сигурността. Това демонстрира, че фестивалът е доста безвредно публично пространство.
Клеменс Баумгертнер, началник на Департамента по труда и стопанската система в Мюнхен

По време на събитието се чакат към 6 милиона участници. Засилените ограничения за сигурност идват след нападението на 23 август в Солинген, при което починаха трима души, а осем бяха ранени. Беше задържан 26-годишен сириец. Той е бил претендент за леговище, който е трябвало да бъде депортиран в България предходната година, само че съгласно известията е избегнал депортирането. Насилието раздруса Германия и върна имиграцията преди всичко в политическия дневен ред на страната. Последиците от нападението в Солинген - и от други прояви на принуждение в Германия - ще се усетят и по време на Октоберфест.

Полицията и чиновниците по сигурността ще употребяват ръчни детектори за метал на инцидентен принцип или при подозрителна активност. На посетителите на фестивала е неразрешено да внасят ножове, стъклени бутилки и раници. В допълнение към към 600 служители на реда и 2000 чиновници по сигурността, на територията на фестивала ще бъдат ситуирани над 50 камери, които също ще бъдат оградени.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР