Мерките за облекчено преминаване на ТИР-овете през граничните пунктове обсъдиха

...
Мерките за облекчено преминаване на ТИР-овете през граничните пунктове обсъдиха
Коментари Харесай

Български и турски управници обсъждат мерки за облекчено преминаване на ТИР-овете

Мерките за облекчено прекосяване на ТИР-овете през граничните пунктове разискаха транспортният министър Николай Събев и представители на Турция. Те се срещнаха на граничния пункт " Капитан Андреево ", написа " 24 часа ".

От турска страна са министърът на търговията, шефът на Одрин и районни митнически ръководители.

Днес превозвачи стачкуват на граничния пункт, поради усложнения трафик на прекосяване.

Министърът на превоза не отговори на въпрос дали би си подал оставката поради тези проблеми.

Пред депутатите през вчерашния ден той увери, че ще бъдат подхванати всички ограничения, с цел да увеличим скоростта на прекосяване на тежкотоварните камиони през граничен пункт " Капитан Андреево ".

Това сподели вчера министърът на превоза и известията Николай Събев пред депутатите от отрасловата парламентарна комисия, където даде информация за продължаващите опашки от изчакващи камиони на българо-турската граница.

Министър Събев уточни, че българската и турската страна дружно са набелязали краткосрочни и средносрочни ограничения, с които се цели нарастване на пропускателната дарба на пункта и по-малко изчакване на камионите. Сред тях са стартирането на още три ленти за хладилните камиони, както и нарастването на щата на гранична полиция с до 40 души, обезпечени с нужните средства за инспекция. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР