Мерките за намаляване на карантината от 14 на 10 дни

...
Мерките за намаляване на карантината от 14 на 10 дни
Коментари Харесай

Д-р Трифон Вълков: Абсурдно е да се носят маски на открито. Тази практика е губеща

Мерките за понижаване на карантината от 14 на 10 дни пристигна със забавяне. Говоря и за опита на сътрудниците зад граница. След 7-мия ден отделянето на вируса в носоглътката е доста малко. Затова се понижават дните. Няма по какъв начин маски да защищават изцяло от заразяване. Абсурдно е да се носят маски навън.
Това сподели доктор Трифон Вълков от инфекциозната болница в София по БТВ.

Няма здравна логичност да си разхождам кучето в Южния парк с маска. А през маса на затворено в ресторант да не се носят маски. Идеята е да се ограничи заболеваемостта. Тази процедура, обаче е губеща и непечеливша. Хирургичните маски до 1 час могат да се носят и би трябвало да бъдат заменени. Голяма част от хората носят тези маски по няколко месеца. Когато приказваме за ковид, маската и за една минута не може да ви защищити. Тя е непригодна към подобен вид инфекции.

Това е вирус, който се появи към края на декември м. година Може да го е имало в Европа и през септември. Според мен Европа към този момент го е играла един път вирус и грип.

като чисто нов вирус ковид търси метод да се приспособява към нас. за него има вид да остане като безсимптомна зараза и да заразява€ той ще се приспособява към нашия организъм. В началото през март първите, които докараха вируса, бяха мигранти от други страни. Тогава и броят на пациентите бе по-нисък. Някои бяха с високи температури и тежки кашлици. в този момент множеството пациенти даже нямат температури или са субфибрилни.

Тези, които са застрашени, развиват затруднения. само че те биха ги получили и при грип. Разликата е, че грипният вирус няма да пощади дребните. те постоянно са наранени при грипа. За наш шанс дребните прекарват ковид без признаци.

Това със самоизолизаренот е добре да бъде спазвано от хора със признаци. Не може да имаме доверие на ПСР теста на 100 %. Има тънки моменти по време на диагностиката, които могат да опорочат тестът. Положителният тест не значи, че тези хора са заразни. Те са добре. Разбира се, че тези хора не би трябвало да си стоят у дома. ПСР-а хваща и вируси в разпад.

Хората дано да се наблюдават. При демонстрация на признаци, в случай че преценяват, да осведомят персоналния си доктор. Той ще реши за ПСР-тест. това единствено при признаци. За мен не е мотив са си вършим тест, в случай че сме контактували със инфектиран. От момента на недоволства или е позитивирал, самата СЗО счита, че след към седмица до 10 дни, той към този момент може да си върви на работа. В самото начало не би трябвало да се върви. Само в самото начало. Нека да се тестват единствено хората със признаци.

Затварянето на учебно заведение няма да реши казуса със заразяването. Ние може и да сме с маските и да държим отдалеченост, само че тези деца отвън класа не съблюдават ограниченията. Това е невероятно. Решенията за изолираност би трябвало да са подкрепени с обстоятелства.

Ние също мислим, че въвеждането на строгите ограничения са опит да се покаже, че нещо се прави. това, което ние вършим не е задоволително да се ограничи вируса. Каква е логиката децата да се затварят, а майката и бащата да могат да посетят ресторант. Или всичко или нищо. Иначе няма логичност.

При нас рискът е по-висок. хората не би трябвало да се тормозят, че няма да има легра, апарати. А да се тормозят, че няма да има кой да го лекува. Най-големият риск за апаратна вентилация, е че не може да се обслужва самичък. Трябва да има доктор. Сред младите няма тласък да учат и завършат медицина.

Терапията при тази зараза е самостоятелна и сложна.

Ако се усеща човек болен, дано да съблюдава изолираност. Подпомагането на имунната система не е целесъобразно. Може те да отключат автоимунни процеси.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР