Мерките за икономическа подкрепа в Гърция ще превишат 14 милиарда

...
Мерките за икономическа подкрепа в Гърция ще превишат 14 милиарда
Коментари Харесай

Гърция обещава €14 млрд. за бизнеса

Мерките за икономическа поддръжка в Гърция ще превишат 14 милиарда ерво през 2021 година - сума, която е два пъти по-голяма от плануванаъа в бюджета, съобщи финансовият министър Христос Стайкурас в изявление за в. "Катимерини ", представено от АНА-МПА. "Ние сме изцяло подготвени да отговорим на всички сюжети за април, даже и най-лошите ", добави той.

Стайкурас сподели, че Гърция разполага с 30 милиарда евро паричен запас, което е "достатъчно несъмнено равнище ". Той добави, че страната е взела назаем 22 милиарда евро през последните две години.

"Трябва да бъдем деликатни и внимателни ", изясни той.

Въпреки че означи, че "има огромна неустановеност и динамичност на развитията ", министърът не изключи опцията за продължение на политиката на понижаване на налози през 2022 година

На фона на хвалбите на гръцкия министър председател, в петък неговия сътрудник в България Бойко Борисов разгласи, че от началото напандемията страната е заделила 2 милиарда лв. за помощ на бизнеса. Над 750 млн. от тях са по линия на Министерството на стопанската система посредством 10 разнообразни създадени механизма, а през МТСП - към 1,1 милиарда лв..
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР