Мерките в София няма да се затягат, стана ясно след

...
Мерките в София няма да се затягат, стана ясно след
Коментари Харесай

Мерките в София няма да се затягат, ще се издирват скритите контактни лица |

Мерките в София няма да се стягат, стана ясно след съвещание на Областния спешен щаб. Не се планува ротация или прекосяване на учениците към онлайн образование заяви по БНР регионалният шеф Иван Кючуков.

В столицата са разкрити над 2000 кревати за лекуване на ковид. Според шефа на СРЗИ доктор Данчо Пенчев сега има задоволително свободни кревати, които да поемат нуждаещите се пациенти, само че ще се разкрият спомагателни за деца с Коронавирус, в това число и от други области.

Проблем и при тази вълна са скритите контактни лица, разяснява регионалният шеф. Обмислят се инспекции на постъпващите в болница и посещаващите приемни кабинети. Контролът ще се прави от Столична дирекция на вътрешните работи, а данни ще се вземат от персоналните лекари.

Директорът на Специализираната болница по детски заболявания „ проф. доктор Иван Митев “ доктор Благомир Здравков разяснява, че все още има по-сериозен напън към персоналните лекари и поради по-лекото протичане на Омикрон по-малко деца имат потребност от лекуване в болница.

В Педиатрията има 11 кревати за деца с ковид. Към този миг свободни са две неонатологични.

В петък щабът ще заседава още веднъж, с цел да разиска детайлностите към контрола над ограниченията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР