Мерките срещу разпространението на коронавируса в столицата остават непроменени, заяви

...
Мерките срещу разпространението на коронавируса в столицата остават непроменени, заяви
Коментари Харесай

Непроменени остават ковид мерките в столицата

Мерките против разпространяването на ковид в столицата остават непроменени, съобщи регионалният шеф на София Иван Кючуков по време на брифинг. По думите му рестриктивните мерки, които са въведени към този миг, дават резултат. Той акцентира, че за една седмица у нас има единствено 6 000 имунизирани и прикани хората за по-сериозно отношение към имунизацията.

По мотив вероятно отпадане на зелените документи у нас, регионалният шеф посочи, че това би станало единствено при постигане на над 60% имунизирано население или единствено 5% от леглата в лечебни заведения да са заети. За момента обаче и двете не са реализирани, добави той.

На този стадий в София няма потребност от откриване на спомагателни кревати. Кючуков означи, че към днешна дата инфектираните лекари са 24.

Колкото до учениците, те ще продължат образованието си съгласно издадената заповед все още. Учениците в начален стадий ще се върнат в клас, а там, където има ротация, тя ще продължи. Ако идната седмица резултатите са положителни, то децата ще могат да се върнат присъствено, предвижда Кючуков.

Проверките от страна на Столична дирекция на вътрешните работи ще продължат, увери Кючуков и се обърна към хората, които избират да се забавляват в нощни заведения: " Има задоволително време да го създадем. Тези две седмици, може би, са доста значими и са доста виновни за разпространяването на този вирус. Ако ние успеем в действителност да го подтиснем, да го локализираме, повярвайте ми, ще имате доста мотиви по-късно за забава. " За предходната седмица са тествани 857 заведения, основани са 64 акта и 2 наставления, заяви още Кючуков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР