Мерките срещу COVID-19 на национално ниво са на изчакване. Заразата

...
Мерките срещу COVID-19 на национално ниво са на изчакване. Заразата
Коментари Харесай

Заведенията въвеждат собствени изисквания в изчакване на новите противоепидемични мерки

Мерките против COVID-19 на национално равнище са на изчакване. Заразата у нас обаче върви с цялостна мощ. Почти цялата страна е в алена и тъмночервена зона, а заразяването измежду по-младите се е изравнило с равнището на болест при по-възрастните хора. Някои бизнеси не изчакаха взимането на решение за наложителен зелен документ и сами вкараха такова условие за клиентите си.

Фирмите сами могат да решат дали да вкарат зелен документ. В един столичен клуб към този момент са взели решение, че ще позволяват единствено имунизирани хора или такива, които имат негативен тест. А пред заведението против 10 лв. тестват клиентите си.

Клиентите сами взимат тестът си с по този начин наречения щадящ тест, при който проба се взима единствено от ноздрите. И по този начин още преди 8 вечерта, опашката от искащи да се тестват, с цел да се забавляват, беше огромна.



Европейският център за надзор на заболяванията към този момент задава въпроси на българските институции - за какво процентът на имунизираните е невисок и по какъв начин да оказват помощ. Според статистиката смъртните случаи при Ковид са основно при неимунизирани.

" Виждам, че когато се случи позитивиране на имунизиран човек, той безусловно инцидентно го е разкрил ", сподели проф. Ива Христова, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

А схемите с подправени документи, които към този момент са факт у нас, съгласно експертите ще отшумят заради една причина.

" Хората, които дават подправени документи, би трябвало да знаят, че това е доста елементарно уловимо - единствено посредством един тест за антитела ", разяснява проф. Христова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР