Мерките се пишат с разум, не на коляно. Това каза

...
Мерките се пишат с разум, не на коляно. Това каза
Коментари Харесай

Сачева с важни новини за надбавките и бизнеса

Мерките се пишат с разсъдък, не на коляно. Това сподели в ефира на Българска национална телевизия общественият министър Деница Сачева.

"В началото на рецесията се надявахме, че тя ще отмине през лятото. Първите дизайни на ограниченията бяха единствено за три месеца, по тази причина и задачата ни беше да създадем мост за това време. Мерките към този момент са за по-дългосрочен темперамент. В днешна дата има доста повече фамилии, които чакат помощ ", сподели тя.

Сачева посочи, че 73 млн. лв. са отделени за фамилии, чиито деца ще учат отдалечено. Нямало нищо неприятно и в това да има универсални добавки за децата. 120 млн. лв. пък са отделени за медиците на първа линия, следва да бъдат отпуснати още 40 млн. лв..

"30% нарастване на парите за хората, които са на първа линия, е извънредно значимо ", сподели още министърът. Тя съобщи, че сега се създава и нова мярка-да се заплаща непосредствено на работодатели и чиновници, които са със затворени бизнеси.

75 млн. лв. пък са отделени за персонални асистенти. Те ще бъдат на 930 лв. заплата.

"Вече има доста фамилии, които са наранени в рецесията и чакат да получат помощ. Какво популистко има в това да се създадат универсални детски надбавки, с цел да може всяко семейство да отглежда децата си ", попита още Сачева.

Тя още един път изясни обществените ограничения, които държавното управление ще подхваща.

"30% нарастване на парите за всички на първа линия са значими освен за тях, само че и за нас, с цел да можем да бъдем обслужвани ", разяснява общественият министър и добави:

"Разработваме стратегия. Имаме подготвеност за всички бизнеси да предложим в границите на идните до 2-3 седмици нова мярка, която да има опция да се заплаща непосредствено на служащите. Мярката се съветва с Европейска комисия. Предстои да се съветва и с съдружните сътрудници ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР