Мерките са адекватни. Имаме готовност при промяна на ситуацията да

...
Мерките са адекватни. Имаме готовност при промяна на ситуацията да
Коментари Харесай

Денков след Съвета по сигурност: Взети са адекватни мерки заради войната в Израел

Мерките са съответни. Имаме подготвеност при смяна на обстановката да се реагира бързо, само че за момента не се постановат нови ограничения. Това сподели министър председателят Николай Денков на брифинг след свиканото от него заседаниетo на Съвета по сигурността към Министерски съвет. Той разясни, че са разисквани провокациите и заканите за средата на сигурността в подтекста на събитията в Израел и линията Газа. В рамките на срещата е прегледан и годишният отчет за положението на националната сигурност на България.

„ Бяха прегледани две точки. В първата точка бяха показани подробни настоящи отчети от страна на Министерство на вътрешните работи и на трите служби. На тази база беше разисквано дали ограниченията, които се подхващат, са съответни. Отговорът е да. Всичко, което се прави, подхожда на наличната информация “, уточни министър председателят.

На съвещанието са разисквани провокациите и заканите за средата на сигурността в подтекста на събитията в Израел и линията Газа. В рамките на срещата е прегледан и годишният отчет за положението на националната сигурност на България през 2022 година

„ Във втората точка беше прегледан годишният отчет във връзка с положението на националната сигурност на България за предходната 2022 година Този отчет беше признат и ще бъде изпратен към Министерския съвет, където също публично би трябвало да бъде признат, от там – показан и на Народното събрание “, заключи министър председателят резултатите от срещата.
Непотвърдена информация за български пленник
На журналистически въпрос разполага ли държавното управление с информация за пленник в линията Газа, който е български жител, както са съобщили някои медии, Денков отговори, че досега информацията не е доказана. „ Опитваме се да я проверим деликатно, тъй като няма смисъл да я обсъждаме, в случай че нямаме сигурност, че фактически е по този начин. Обсъдих го с външния министър, тъй че информацията е съгласувана с госпожа Мария Габриел “, посочи министър председателят, представен от Българска телеграфна агенция.

Според премиера Денков сега в района обстановката е малко по-спокойна, в сравнение с преди няколко дни.
България остава с нараснала зоркост
По думите на Денков не се постановат нови ограничения по сигурността, само че актуалните допускат нараснала зоркост и спомагателна защита на някои обекти.

„ Всичко това е в деяние. Няма потребност от спомагателни ограничения “, увери министър-председателят.

„ В момента текат дипломатически договаряния на доста високо политическо равнище. Всички опасности ги има, само че кой от тях ще се осъществя зависи от резултата от съответните дипломатически старания. Аз персонално се надявам, че обстановката ще се успокои, само че не подценяваме опцията за внезапна ескалация. Готови сме и за този вид “, добави още Николай Денков.

Премиерът удостовери, че на днешното съвещание е участвал и представител на президентската институция.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР