Мерките на правителството донякъде са компенсаторни мерки. Пресилено е да

...
Мерките на правителството донякъде са компенсаторни мерки. Пресилено е да
Коментари Харесай

Чобанов: Пресилено е да наричаме мерките на правителството антикризисни и антиинфлационни

" Мерките на държавното управление ненапълно са обезщетителни ограничения. Пресилено е да ги назоваваме антикризисни и антиинфлационни ". Това съобщи в изявление за предаването на стратегия " Хоризонт " депутатът от Движение за права и свободи и някогашен финансов министър Петър Чобанов:
" Необходима е смяна от позиция на конфигурацията на властта, в която няма еднородност на хрумвания, на визии. Това се отнася освен за концепциите, само че и за редица техни дейности. Най-важното, което липсва, е разговорът и търсенето на някакъв консенсус по какъв начин да се върви напред в обстановка, в която се намираме по едно и също време на прага на световна продоволствена рецесия и на енергийна рецесия, т.е. в действителност би трябвало да търсим метод по какъв начин да подпомогнем по-таргетирано и фокусирано. Основният проблем на ограниченията е липса на фокус върху уязвимите групи ".
Бившият финансов министър разяснява и антикризисната мярка, взета от държавното управление, да има 0% Данък добавена стойност за хляба: " Проблемът е, че с цел да се създаде един самун, в него има брашно, има вода, има сила. На всички тези средства, тези фактори за произвеждане към този момент е платено Данък добавена стойност, само че това Данък добавена стойност, в случай че имаме една естествена 20-процентна ставка, каквато е сега, т.е. общата ставка, за това Данък добавена стойност производителите имат право на данъчен заем, т.е. да си приспадат ДДС-то, което са платили за всички тези фактори. Сега те няма да заплащат Данък добавена стойност. Въпросът е какво става с този данъчен заем, т.е. те непрекъснато ще излизат на възобновяване на Данък добавена стойност. Няма да има Данък добавена стойност 20% върху крайната цена, само че страната би трябвало да им върне ДДС-то, което те по този начин или другояче са похарчили досега, за което те разчитат да им бъде върнато при сегашните условия, т.е. дали непрекъснато страната ще им връща това Данък добавена стойност, при какви условия ще им го връща, в какъв интервал, в какви периоди ще го връща, това са въпроси без отговори ".
Депутатът от Движение за права и свободи означи, че с цел да има чуваемост, с цел да има разговор и с цел да има градивно отношение сред партиите, които са в Народното събрание, трябва да има нови избори, колкото и да е тежка обстановката.

Снимка: Стоп кадър
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР