Мерките на държавния глава на САЩ Джо Байдън в опит

...
Мерките на държавния глава на САЩ Джо Байдън в опит
Коментари Харесай

Стратегическият петролен резерв на САЩ падна до рекордно ниски нива

Мерките на президента на Съединени американски щати Джо Байдън в опит да овладее цените на горивата оставиха страната с рекордно ниски за последните 40 години равнища на стратегическия петролен запас, написа изданието The Wall Street Journal , като отбелязва, че наклонността се следи на прага на нови евентуални разтърсвания на международните пазари.

Към сегашния миг в стратегическия запас на Съединени американски щати има почти 427 милиона барела нефт, което е най-ниското равнище от 1984 година насам.

От 31 март, когато Байдън подреди освобождението на към 180 милиона барела - милион дневно за интервал от шест месеца, държавният запас е намалял със 155 милиона барела и за първи път от 1983 година е по-малък от комерсиалните запаси в страната.

На фона на стоковите интервенции, цените на бензина на дребно паднаха от исторически върхове и близо 100 дни поред се намаляват.

Политическите съперници на Байдън, в това число някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, упрекват администрацията на демократите, че употребява петролните запаси, предопределени за естествени бедствия или войни, с цел да печелят спомагателни точки преди изборите за Конгреса през ноември.

Експерти, представени от изданието, настояват, че решението за изпразването на стратегическия запас е взето като реакция на упования спад в износа на съветски нефт. Доставките му обаче понижиха не с три милиона барела дневно, както предвижда Международната организация по енергетика, а единствено с 400-450 хиляди барела спрямо интервала преди спора в Украйна. По-сериозен неуспех е вероятен, когато европейската възбрана за импорт на нефт от Русия влезе в действие на 5 декември, заключава изданието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР