Мерките лека полека отпадат, във фаза сме на спад на

...
Мерките лека полека отпадат, във фаза сме на спад на
Коментари Харесай

Проф. Кожухарова: Не знам математици откъде прогнозират втора Омикрон вълна

Мерките лека бавно отпадат, във фаза сме на спад на броя на инфектираните с ковид, съобщи епидемиологът проф. Мира Кожухарова.

Според нея на 1 февруари е бил пикът на тази вълна на болестта. Тя се характеризира с максимален брой, само че интензивните заболели не са доста висок %. Въпросът е дали болните са дейно лекувани, а данните демонстрират че имаме потенциал на болничните заведения, добави проф. Кожухарова.
Лъчезар Томов: Ако не създадем нещо, скоро пандемията няма да си тръгне
" Ако нищо не създадем, скоро пандемията няма да си тръгне. Излизат нови подварианти и ние не можем да предскажем дали скоро ще свърши е...
Прочети повече
В момента ограниченията не са толкоз наранени, подготвени сме за отпадането им. Зелените документи бяха въведени по време на една от най-тежките етапи - всяка мярка е потребна, в случай че се ползва в точния момент. Маските са целесъобразни за уязвимите групи.

Децата не боледуват и не са главен заразяващ. Не се ангажирам да кажа дали ще има нова вълна, сега няма такива данни.

Има грипни и парагрипни вируси с изключение на коронавирусите, наблюдението над ковида да отиде към острите вирусни инфекции. Ако има неопределеност на грипа, би трябвало имунизацията да се поставя всеки сезон. Бустер доза е добре да се сложи, за четвърта не съм сигурна.

Да не се прави карантина на здравите контактни, ще прекосяваме през последващи разновидности на вируса, предложи епидемиологът проф. Кожухарова по БТВ. 

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР