Мерки за реакция във връзка с бежанската ситуация около Солун

...
Мерки за реакция във връзка с бежанската ситуация около Солун
Коментари Харесай

Борисов със спешни мерки относно бежанската ситуация около Солун

Мерки за реакция по отношение на бежанската обстановка към Солун бяха разисквани на днешното незабавно заседание при министър-председателя Бойко Борисов. Тази заран министър председателят събра в Министерския съвет вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов, министъра на вътрешните работи Младен Маринов и управлението на Гранична полиция.

Министър-председателят обърна внимание, че протичащото се е тъкмо в навечерието на европейските избори, във време, в което 95% от миграцията е намаляла в Европа. Помните какъв брой тежък бе Балканският път, успяхме да се оправим тогава. Границата с Турция се пази добре, споразуменията работят, само че с Гърция е проблем, означи министър председателят Борисов и обърна внимание, че тъкмо към Солун, в Гърция се развиват тези процеси. 

Жандармерията е там, армията има подготвеност, насищаме с техника и хора, с цел да може да опазим страната, означи Борисов. По думите му би трябвало да има подготвеност за задържане на бежанци, тъй че да не се разпилян из страната. Министър-председателят разпореди да се видят центровете, да се вземат всички ограничения, службите да подават навреме информация за ситуацията, в случай че е належащо да се усилят ГКПП-тата по южната граница. Боцев е  в подготвеност със силите със особено предопределение, да се надяваме, че няма да стигаме до подобен вид, само че всичко би трябвало да се проиграе, добави министър председателят Борисов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР