Мерки за превенция на сексуални посегателства срещу деца предвижда подготвен

...
Мерки за превенция на сексуални посегателства срещу деца предвижда подготвен
Коментари Харесай

Осъдени за педофилия и трафик на хора няма да имат право да работят с деца

Мерки за предварителна защита на полови похищения против деца планува квалифициран от “Продължаваме смяната - Демократична България ” законопроект за промени в Закона за протекция на детето. С тях се вкарват ограничавания за избрани категории хора да не могат да работят с деца в държавния, частния и неправителствения бранш. 
Прочетете още
Осъдените за полови похищения против деца и трафик на хора, без значение дали са били оправдани, няма да имат право да работят в детски ясли, детски градини и учебни заведения, както и всевъзможни организации в сферите на образованието, опазването на здравето и обществените действия, които се занимават главно с деца. Сега такава възбрана има единствено за педагогичен експерти, наказани за закононарушения от общ темперамент. Целта на законовите промени е да се ограничи рискът от незаконен рецидив при работа с деца. 

В свидетелствата за съдимост ще се добави опцията за неосъждани за полови похищения против деца и трафик с хора. Работодателите, които работят с деца, са длъжни да изискват такива свидетелства от кандидатстващите за работа. А при неспазване на тези ограничавания би трябвало да осведомят Държавната организация за протекция на детето и Главна дирекция “Борба с проведената престъпност ” на Министерство на вътрешните работи. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР