Меркел, която ръководеше Германия в продължение на 16 години до

...
Меркел, която ръководеше Германия в продължение на 16 години до
Коментари Харесай

Reuters: След месеци мълчание и вълна от критики Меркел най-накрая изрази солидарност с Украйна

Меркел, която ръководеше Германия в продължение на 16 години до предишния декември, сподели, че няма да предлага препоръки в профил, само че поддържа напъните на държавното управление да „ откри завършек на тази варварска война “, разкри пред за Reuters участник в събитието.

„ Солидарна съм с Украйна “, цитира думите й източникът на изданието.

Владееща съветски език, откакто израсна в някогашната комунистическа Източна Германия, Меркел притегли рецензии от Съединените щати и други за поддръжката на планувания газопровод Северен поток 2, предопределен да доставя съветски газ непосредствено до Германия. По-късно наследникът на Меркел Олаф Шолц отсрочи плана.

Тя също по този начин акцентира нуждата от продължение на диалозите с съветския президент Владимир Путин даже след анексирането на Крим и спора в Източна Украйна, който докара до глобите на Запада.

Въпреки че Меркел, реакционер, направи малко изказване малко след нахлуването на Русия през февруари, заявявайки, че няма опрощение за явното нарушаване на интернационалното право, нейното безмълвие от този момент породи доста въпроси.

Актьорът Улрих Матес, другар на Меркел, я отбрани, като сподели пред списание Stern тази седмица, че войната я визира, само че тя не желае да се намесва. „ Подозирам, че тя не желае да бъде нещо като второстепенен канцлер “, сподели той.

Други немски политици, в това число някогашният й външен министър Зигмар Габриел, признаха, че политиката на помиряване с Русия може да е била прекомерно оптимистична.

Изправен пред рецензии, че Германия прави прекомерно малко, с цел да помогне на Украйна, Шолц сподели по-рано в сряда, че Германия ще достави на Украйна системата за противовъздушна защита IRIS-T.

Късно в сряда парламентарната бюджетна комисия разчисти пътя за плануван фонд от 100 милиарда евро (106 милиарда долара) за подсилване на немската войска, с цел да премине през Народното събрание в петък.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР