Мерилин Вос Савант е най-умната жена в света и книгата

...
Мерилин Вос Савант е най-умната жена в света и книгата
Коментари Харесай

Мерилин Вос Савант е последната най-умна жена според рекордите на Гинес

Мерилин Вос Савант е най-умната жена в света и книгата с върхове на Гинес го потвърждава. Ще бъде доста мъчно да бъде свалена от челните позиции, защото съумява да отбележе резултат от 228 IQ на тестванията в Менса. Мерилин води един трогателен и впечатляващ живот, откакто има дарбата да взема решение някои от най-сложните проблеми в света. Работи в капиталовия бизнес, написа пиеси, съумява да се омъжи за един от най-известните вложители в света, както и хирург, само че зад красивата маска има и някои негативи. Това е дамата, която постоянно ще откри задоволително врагове, които по някакъв метод се опасяват от нейното наличие и е разумно, че не наподобяват като най-бляскавите хора в света.

Мерилин се пробва да наподобява като естествен човек и по никакъв метод да не притегля внимание, само че това не се случва. Тя продължава да е един от най-умните хора в света и дефинира благословията на интелекта като едно от най-жестоките проклятия.

В началото на нейния живот, както и през по-голямата част от детството, нейните родители са имигранти от Германия и Италия, идващи от фамилии на миньори. Никой не е подозирал какви заложби ще има дребната Мерилин, само че тя скоро се декларира на научната сцена.

На 10-годишна възраст минава два теста за просветеност и с това започва акцията за най-умния човек на света Първият е тест на Станфорд Бинет и пресмята IQ на база лекост на логиката, познания, образно разбиране и работа на паметта. Вторият тест е на Менса, който е автентично създаден, с цел да дефинира коефициента на възрастни хора. И в двата случая излиза наяве, че 10-годишното момиче има просветеност на 23-годишен човек. В учебно заведение няма никакви проблеми и нейните родители не се съмняват, че може да се оправи с всичко, което просветителната система може да даде. Семейството резервира в загадка триумфите ѝ, заради простата причина, че желае да и даде обикновено детство. Истината е, че като дете, тя в никакъв случай не е подозирала, че има сходна заложба, даже не се е считала за неповторима, както светът я познава.

Жените, които живеят сред 50-те и 60-те години, са били насочвани към специалности, които могат да развият интелигентността им. След като Мерилин слага допустимо най-високия резултат, незабавно е сложена в една забавна обстановка – не знае какво в действителност желае да прави, изключително когато всички порти са отворени. След гимназия е записана в университета във Вашингтон, само че по-късно го напуща, с цел да работи в бизнеса на родителите си, фокусиран върху вложения. Това слага нейната база за финансови знания и сигурност, че може да работи като публицист – това, което постоянно е желала.

Какво прави един от най-умните хора, с цел да оцелява? Мерилин взема решение да се подложи още един път на теста и да влезе в върховете на Гинес. Тя съумява да задмине хора като Стивън Хокинг и Албърт Айнщайн. Въпреки упованията от света, тя избира да написа и да не се отдава толкоз на науката. В един миг съумява да събере финансите и литературата, когато получава своя колонка в известно списание – Parade.

Изданието желае от нея да дава отговор на серия от исторически въпроси, само че тя предлага нещо по-различно – да дава отговор на въпросите на читателите. Всяка седмица получава въпроси за математика, логичност, просвета и философия. През идващите 30 години ще е нещо по-добро и от Google. В един миг ще има чувството, че всички са против нея. След като дава отговор на един четец по отношение на играта „ Сделка или не “.

 SAN DIEGO, CA – JUNE 9: Marilyn Vos Savant photographed eating a Macnolds burger and fries in San Diego, she is an American who is known for previously having the highest recorded IQ according to the Guinness Book of Records. Vos Savant is a magazine columnist, author, lecturer, and playwright.’Since 1986 she has written ‘Ask Marilyn,’ a Parade magazine Sunday column where she solves puzzles and answers questions on various subjects, photographed June 9, 1986 in San Diego, California.(Photo by Paul Harris/Getty Images)

Въпросът е следният:

„ Да си представим, че сме в телевизионна игра, където имаме право да изберем сред три порти. Зад едната има кола, зад другата има кози. Избира се врата номер 1 и водещият, който знае какво има зад другите порти, отваря врата 3 и там има коза. Предлага на играча да избере врата 2. Изборът на врата 2 дали е преимущество, по отношение на врата 1 и би трябвало ли да се направи промяната? “

Отговорът на Мерилин е, че размяната е верният избор, тъй като първата врата дава 1/3 късмет за триумф, до момента в който 2-рата врата дава 2/3 късмет.

Казусът скоро ще има даже име „ Monty Hall Problem “, кръстен на хоста на самото предаване. Оказва се, че Мерилин е права, само че това не може да се разбере от всички останали. През идващите месеци ще получи към 10 хиляди гневни писма, където хората ще са безапелационни, че са надалеч по-умни от най-умния човек на планетата. Подобни аномалии се случиха и през последните години, когато псевдо-интернет интелигенцията реши да се изправи непосредствено против здравната промишленост. Много от участниците са даже учени, които не са съгласни и би трябвало да си кажат, само че това още веднъж не ги трансформира в логичен съответни. Проблемът е, че зад отговорът стои жена, а към това се води и най-умната жена в света.

През 1990 година Гинес отстраняват върха за най-умен човек, което трансформира нашата героиня в последния човек, който е бил във въпросната ранглиста. Организациите счита, че има прекалено много фактори за измерването на просветеност, с изключение на наличния IQ тест. Мерилин е на същото мнение и ще твърди, че е доста по-лесно за човек да не знае своя резултат. Тя го разказва като здравето, допустимо е да бъде положително, само че е невероятно да се дефинира с число. Въпреки отрицателната страна, тя продължава да дава отговор на читателите си, а това и дава опция даже да отговори на милиони по целия свят. И тя остава на мнение, че IQ-то може да е проклинание, само че ще има и допълнение, че един човек не се дефинира единствено от едно число и има доста повече.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР