Merck & Co Inc са в последна фаза на изпитаниятаНад

...
Merck & Co Inc са в последна фаза на изпитаниятаНад
Коментари Харесай

US концерн пред лекарство срещу COVID-19

Merck & Co Inc са в последна фаза на тестванията
Над 1300 доброволци са в тестванията

Американската фармацевтична компания Merck & Co Inc разгласи в сряда, че е почнала записване на пациенти за късен стадий на изпитване (Фаза 3) на пробното им лекарство молнупиравир (molnu­piravir) за предварителна защита на зараза с COVID-19, оповестява Ройтерс.

Пероралното антивирусно лекарство ще бъде проучено при над 1300 доброволци, с цел да се види дали може да предотврати разпространяването на ковид.

През юни Merck съобщи, че държавното управление на Съединени американски щати се е съгласило да заплати към 1,2 милиарда $ за 1,7 милиона курса на пробното лекуване на COVID-19, в случай че е потвърдено, че то работи във настрана течащо огромно изпитване, което е позволено от американските регулаторни органи.

Новото изследване на късен стадий включва участници, които са на възраст минимум 18 години и остават в едно домакинство с някой, инфектиран със знаменателен COVID-19.

„ Молнупиравир може да обезпечи значима спомагателна алтернатива за понижаване на тежестта на COVID-19 върху нашата общественост”, споделя Ник Карцонис, старши вицепрезидент на Merck Research Laboratories.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР