- Mercedes-Maybach S 580 e1 бележи началото на нова ера

...
- Mercedes-Maybach S 580 e1 бележи началото на нова ера
Коментари Харесай

Mercedes-Maybach представя първия си plug-in хибрид

- Mercedes-Maybach S 580 e1 бележи началото на нова епоха за марката с повече от 100 години завещание
- С електрически пробег от до 100 км по WLTP и електрическа мощ от 110 кВт/ 150 к. с. първокласният седан може да пътува без CO2 излъчвания, както в града, по този начин и отвън него
- Първоначално Mercedes-Maybach S 580 e ще бъде показан в Китай, следват Тайланд, Европа и други страни

Марката Mercedes-Maybach се трансформира в пример за разкош, жанр и публичен статус, още от момента, в който Вилхелм и Карл Майбах започнаха да създават коли през 1921 година Тогава задачата им беше да основат „ най-хубавото от най-хубавото “, блян, който продължава да отразява неповторимата аура на Mercedes-Maybach и до през днешния ден. Легендарната марка непрестанно се преоткрива, с цел да надмине най-високите упования за невероятното. А още от стартирането си на пазара през 2021 година, търсенето на Mercedes-Maybach S-класа устойчиво нараства.

„ С нашия първи plug-in хибриден модел ние съчетаваме присъщото за всеки Maybach първокласното преживяване с локално шофиране без нездравословни излъчвания в електрически режим на напредване. Mercedes-Maybach S 580 e съставлява основна стъпка в трансформацията на богатото завещание на марката в посока електрическото бъдеще. “, споделя Даниел Лескоу, изпълнителен шеф на Mercedes-Maybach в Mercedes-Benz Group AG.

Mercedes-Maybach S 580 e дава още по-впечатляващо преживяване на тишината. При изцяло електрическо шофиране извънредно тихият интериор става още по-тих. Седанът се придвижва съвсем тихо и с нула излъчвания. Специфичните електрически функционалности са дискретно интегрирани с типичната за Maybach експертиза – като скритата букса за зареждане, от лявата страна на автомобила, сините цветни акценти във фаровете или информация за процеса на зареждане в инструменталното табло.

Основата на хибридното задвижване е високоефективен редови 6-цилиндров мотор от настоящото потомство бензинови мотори на Mercedes-Benz, съчетаващ 270 кВт/367 к. с. с невисок разход на гориво и излъчвания на отработени газове. Комбинираната систематична мощ от 375 кВт/510 к. с. и оптимален въртящ миг от 750 Нм подсигурява великолепно шофиране. Максималният въртящ миг на електрическия мотор от 440 Нм е разполагаем през цялото време, което разрешава бързо ускоряване и динамично ръководство. Mercedes-Maybach S 580 e форсира от 0-100 км/ч за 5,1 секунди.

Автомобилът е оборудван с 11 кВт, 3-фазнен заряден модул за зареждане с изменчив ток. Има опция и за бързо зареждане с прав ток до 60 кВт, с което изцяло изтощена батерия може да се зареди за към 30 минути.

xxx
Силвър Стар е формален представител на немския тръст Mercedes-Benz AG за България за марките Mercedes-Benz и smart, на Daimler Trucks AG за марките Mercedes-Benz, Unimog и FUSO, както и на EvoBus за Mercedes-Benz и Setra. Компанията предлага целия набор от услуги за бизнес и крайни клиенти, включително продажба и следпродажбено обслужване на нови и използвани леки, лекотоварни и товарни коли и рейсове, както и продажби на аварийни елементи. Дилърските центрове на Силвър Стар се намират в София, Пловдив, Варна, Бургас и Евро Старс в Русе.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР