Mercedes-Benz заяви в сряда, че заводът му в румънския централен

...
Mercedes-Benz заяви в сряда, че заводът му в румънския централен
Коментари Харесай

Фабриката на Mercedes-Benz в Румъния ще произвежда двигатели за електромобили

Mercedes-Benz съобщи в сряда, че заводът му в румънския централен град Себеш ще стартира да създава електрически мотори за моделите EQ от 2024 година. Година по-късно ще стартира произвеждане и на елементи за новите напълно електрически модели EQ, оповестяват от автомобилната компания, представени от SeeNews.

Mercedes влага милиарди евро в европейските си индустриални мощности, в това число сглобяване на акумулатори, електрически задвижващи елементи и оси.

" С новото произвеждане нашите фабрики към този момент са оптимално позиционирани за новите електрически транспортни средства от 2024 година. Устойчиви и гъвкави, нашите висококвалифицирани и стимулирани експерти по света в този момент се приготвят за бързото повишаване на системите за електрическо задвижване ", разясняват от управителния съвет на Mercedes-Benz Group.
 Mercedes основава първата си фабрика напълно за електрически автомобили в Полша
Mercedes основава първата си фабрика напълно за електрически автомобили в Полша

Производството ще е за електрически микробуси

Автоматичните трансмисии за Mercedes-Benz се сглобяват в Себеш от 2013 година. Дъщерният цех в Кугир пък е дом на производството на разнообразни съставни елементи за мотори, трансмисии и кормилни системи, както и софтуерният център за произвеждане на прототипи.

През октомври Star Assembly, дъщерно сдружение на Mercedes-Benz, разгласи, че ще влага деветцифрена сума, с цел да разшири индустриалното си портфолио и да включи сглобяването на електрически мотори за новото потомство електрически автомобили Mercedes-EQ от 2025 година. 
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР