Mercedes-Benz твърдо заяви претенциите си за лидерство в електромобилността и

...
Mercedes-Benz твърдо заяви претенциите си за лидерство в електромобилността и
Коментари Харесай

Електрическата трансформация при Mercedes-Benz Vans

Mercedes-Benz твърдо съобщи претенциите си за водачество в електромобилността и има намерение да се сбогува с изкопаемите горива доникъде на десетилетието. Компанията към този момент поредно електрифицира всичките си индустриални серии и към този момент предлага всички модели в сегмента на междинните и огромни ванове с електрически задвижвания.

С електрическите разновидности на дребните ванове, които скоро ще бъдат налични, цялото настоящо портфолио от артикули на ванове ще е налично електрически. За тази цел Mercedes-Benz Vans създава фундаментално нова, модулна и изцяло електрическа архитектура на ван с името VAN.EA. Компанията възнамерява съответните вложения в развиването на тази платформа за напълно електрически междинни и огромни ванове, както и в индустриалните обекти.

Матиас Гайзен, началник на Mercedes-Benz Vans споделя - „ Искаме да бъдем единственият производител на ванове, който да продължи да създава огромни ванове в Германия – макар възходящите разноски заради прехода към електромобилност. За да създадем това, ние пренасочваме нашата европейска индустриална мрежа за ванове, осигурявайки дълготрайната вероятност на съществуващите фабрики и прибавяне на нов цех в съществуващо местонахождение на Mercedes-Benz в Централна/Източна Европа. По този метод ние даваме опция за сполучливата промяна на Mercedes-Benz Vans в електрическата епоха и осигуряваме нашия дълготраен капацитет за напредък. "

Предстои в близко бъдеще да стартират полемики за проектите в Германия сред управлението на компанията и представители на чиновниците. Изпълнението на съответните планове ще се прави на локално равнище и предстои на утвърждение от всички органи, имащи отношение към тази стъпка, след сполучливото привършване на договарянията.

Заводът на Mercedes-Benz в Дюселдорф е най-големият на Mercedes Benz Vans и към този момент построява настоящото потомство на Sprinter и eSprinter (затворен модел/панел ван). Следващото потомство на eSprinter скоро ще стартира да слиза от поточната линия тук. В бъдеще там би трябвало да бъдат издигнати откритите прототипи (платформа за производители на каросерии или бордови камиони) на огромния ван, основан на VAN.EA. За нужните ограничения на обекта са планувани вложения от към 400 милиона евро.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР