Mercedes-Benz продължава да насочва производствената си мрежа към електрическите превозни

...
Mercedes-Benz продължава да насочва производствената си мрежа към електрическите превозни
Коментари Харесай

Mercedes ускорява пътя си към електромобилността

Mercedes-Benz продължава да насочва индустриалната си мрежа към електрическите транспортни средства за да стане изцяло електрически до края на десетилетието на всички места, където пазарните условия го разрешават. През лятото на 2022 година компанията към този момент разгласи индустриалната поръчка на заводите за транспортни средства във връзка с бъдещите архитектури на транспортни средства.

Вече са избрани и местата за произвеждане на електрически задвижващи системи - акумулатори, електрмотори и оси от 2024 година По този метод индустриалната мрежа на Mercedes-Benz за задвижване дефинира курса за обезпечаване на бъдещето на своите фабрики.

Новата индустриална поръчка е, наред с други неща, резултат от " градивни диалози " с представителите на немските чиновници. В този подтекст бяха контрактувани и ограничения за спомагателна еластичност и повишение на успеваемостта на локациите. Като част от осъществяването на бизнес проекта на Mercedes-Benz, компанията влага приблизително едноцифрена милиардна сума (евро) в своите европейски индустриални мощности.

„ С новата индустриална поръчка нашите задвижващи съоръжения към този момент са оптимално позиционирани за новите архитектури на транспортни средства от 2024 година “ - споделя Йорг Бурцер, член на борда на шефовете на Mercedes-Benz Group AG - „ Устойчиво, цифрово и гъвкаво, нашите висококвалифицирани и стимулирани сътрудници в този момент се приготвят в международен мащаб за бързото мащабиране на електрическите задвижвания. “

Фабриките за акумулатори в Каменц и Брюл (локация Унтертюркхайм) и Пекин (Китай) ще създават акумулатори за новите модели на платформите MMA и MB.EA. Изграждането на акумулаторна батерия на площадката Kölleda също е планувано, според от поддръжката на държавното управление на провинция Тюрингия. Мястото към този момент дава отговор за стандартните и хибридизираните мотори и в този момент подхваща още една стъпка в електрическата промяна.

Заводите в Унтертюркхайм, Себеш (Румъния) и Пекин ще създават електрически задвижващи елементи за новите модели на платформите MMA и MB.EA от 2024 година Заводът в Унтертюркхайм ще удвои авансово оповестения индустриален потенциал за електрически задвижвания до един милион единици. От 2025 година се чака плъгин хибридите и изцяло електрическите транспортни средства да съставляват към половината от продажбите. Следователно стандартните задвижващи елементи ще останат значима част от портфолиото на Mercedes-Benz в средносрочен проект.

С възходящата електрификация, търсенето би трябвало да се измести в посока на съставни елементи за електро подвижност, акумулатори и системи за електрическо задвижване. Мрежата за произвеждане на задвижващи елементи на Mercedes-Benz сега се състои от 14 местоположения на три континента и покрива цялото портфолио от задвижващи елементи на Mercedes-Benz със задвижващи системи, възли и съставни елементи.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР