Mercedes-Benz, най-големият производител на луксозни автомобили в света, показа първите

...
Mercedes-Benz, най-големият производител на луксозни автомобили в света, показа първите
Коментари Харесай

Mercedes-Benz показа първия си електрически автомобил

Mercedes-Benz, най-големият производител на първокласни коли в света, сподели първите си електрически модели, които заплашват да завземат пазарен дял от Tesla Inc., написа Bloomberg.

Производството на кросоувъра EQC стартира през първата половина на идната година като част от моделната гама EQ, уточни основният изпълнителен шеф на Daimler AG Дитер Зетше. Компанията планираше да влага €10 милиарда в електрическите си модели, само че в последна сметка е похарчила " повече от това ", сподели той, без да посочи какъв брой тъкмо.

 Снимка 376586
Източник:

" Няма друга опция, с изключение на да заложим на електрическите коли - и даваме всичко от себе си ", съобщи Детше.

EQC се причислява към Porsche Taycan, Audi E-tron и Jaguar I-Pace, които ще се борят за пазарния дял на Tesla, която не съумява да реализира задачите за произвеждане на Model 3 и да излезе на облага, както и за нови клиенти, които до момента не са имали електрически коли.

 Калашников сподели своя съперник на Tesla
Калашников сподели своя съперник на Tesla

Все още не е ясно каква ще бъде цената на модела, нито по кое време ще стартира да се продава

Mercedes възнамерява да създава EQC в завода си в Бремен, откъдето излизат и готовите C-Class - най-добре продаваният модел на компанията. Автомобилите за Китай ще бъдат създавани там.

Цената на модела към момента не е ясна.

 Снимка 376585
Източник:

Mercedes и други първокласни марки нападателно навлизат на пазара на електрически автомобили. Daimler възнамерява да предложи 10 напълно електрически модела до 2022 година, в това число тези на марката Smart, които напълно скоро ще изоставят бензиновите мотори в предишното. Компанията ще похарчи и €1 милиард за произвеждане на акумулатори, създавайки мрежа от осем завода по света.

 Daimler желае да създава електрически Smart в Китай
Daimler желае да създава електрически Smart в Китай

Компанията-майка на Mercedes-Benz води договаряния с локално сдружение

Конкуренцията при SUV и кросоувър моделите ще бъде изключително жестока. Model X на Tesla стартира от $85 хил, а измежду съперниците са още и Audi E-tron, което ще бъде показано скоро, както и I-Pace на Jaguar, която се хареса на потребителите, а цената ѝ стартира от $70 хиляди

Новата EQC - която ще е с размерите на известния GLC - ще може да изминава над 450 км. с един заряд и да форсира от 0 до 100 км/ч за едвам 5,1 секунди. Model X изминава 380 км с един заряд.

Daimler няма желание да обособи цех само за електрически коли, а ще ги създава на същите места, на които и стандартните модели.

Електромобилите са значими за автомобилните компании, защото ще им оказват помощ да посрещнат условията на регулаторите за нездравословните излъчвания. А и някои страни като Англия и Франция към този момент оповестиха, че възнамеряват да забранят колите с мотори с вътрешно горене през идващите десетилетия.

 Електрически Volkswagen счупи върха на Пайкс Пийк (ВИДЕО)
Електрически Volkswagen счупи върха на Пайкс Пийк (ВИДЕО)

Болидът ID R е направен единствено в един образец
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР