Mercedes-Benz изтегля почти милион по-стари превозни средства в целия свят

...
Mercedes-Benz изтегля почти милион по-стари превозни средства в целия свят
Коментари Харесай

Мерцедес изтегля близо милион автомобили заради потенциална неизправност на спирачките

Mercedes-Benz изтегля съвсем милион по-стари транспортни средства в целия свят заради вероятни проблеми със спирачната система. Засегнати са колите ML, GL и R-класа, създадени сред 2004 година и 2015 година Това заяви Федерална работа за авто превоз на Германия.

„ В най-лошия случай разяждане на спирачния усилвател може да докара до спиране на връзката сред педала на спирачката и спирачната система. В резултат на това работната спирачка отхвърля “, показват от службата.

При избрани условия корозията може да докара до теч в усилвателя и понижена негова функционалност.

„ В резултат на това ще е нужен по-силен напън, с цел да бъде задействан педалът, който служи за намаляне на скоростта, а спирачният път може да също да се усили. Това може да бъде съпроводено от видимо съскане или звук при потребление на спирачките “, гласи още известието им.

Mercedes удостовери информацията, предоставена от Федералната работа за авто превоз в Германия, съгласно която при рискови случаи може към този момент да не е допустимо прекъсването на автомобила чрез спирачката.

„ Това би нараснало риска от злополуки или пострадвания “, сподели представител на компанията.

Броят на засегнатите коли в международен мащаб е 993 407, а Mercedes стартира незабавна инспекция. От компанията насочат молба транспортните средства, които попадат в посочената проблематична група, да не бъдат употребявани до момента в който инспекцията не завърши.

В средата на май автомобилната компания разгласи, че изтегля от Съединени американски щати 292 хиляди автомобила ML, GL и R-клас, създадени сред 2006 и 2012 година – още веднъж заради проблеми със спирачната система.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР