Mercedes-AMG разшири продуктовото си портфолио с два нови електрически автомобили

...
Mercedes-AMG разшири продуктовото си портфолио с два нови електрически автомобили
Коментари Харесай

Mercedes-AMG EQE: Performance лимузини от Афалтербах

Mercedes-AMG разшири продуктовото си портфолио с два нови електрически коли - Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC (комбинирана консумация: 22.5-19.7 кВтч/100 км; комбинирани CO2 излъчвания: 0 г/км; пробег по WLTP: 462-533 км) и Mercedes-AMG EQE 53 4MATIC+ (предварителни данни по WLTP за комбинирана консумация: 23.220.3 кВтч/100 км; предварителни данни за CO2 излъчвания: 0 г/км; конвенционален пробег по WLTP: 444-518 км).

Двата нови бизнес салона са основани на извънредната архитектура за първокласни и премиум електроавтомобили на Mercedes (EVA2). Специфичното ДНК на AMG може да се открие при задвижването, окачването, спирачките, озвучаването, екстериорния и интериорния дизайн, както и спомагателното съоръжение, което обезпечава динамично и прочувствено AMG прекарване по време на шофиране. Очаква се генералният дистрибутор на марката у нас Силвър Стар да започва продажбите на новите Mercedes-AMG EQE през март 2022 година

Двата Mercedes-AMG EQE модела разполагат с по два електрически мотора – по един на всяка ос, което обезпечава изцяло изменчиво задвижване на всички колела за оптимално шофиране при всевъзможни условия. Мощността на колите варира от 476 к. с. (350 кВт) при EQE 43 4MATIC до 687 к. с. (505 кВт) при EQE 53 4MATIC+ с опционален AMG DYNAMIC PLUS пакет. Максималният въртящ миг е от 858 до 1000 Нм.

Автомобилите са оборудвани с мощна 328-волтова високоефективна батерия, при чието произвеждане са употребявани най-новите литиево-йонни технологии. Тя разполага с използваемо енергийно наличие от 90,6 кВтч и се състои от 10 модула с общо 360 кафези. Батерията се характеризира с висока енергийна компактност и висок потенциал на зареждане. Новост е опцията за инсталиране на актуализации на системата за ръководство на батерията по въздуха, тъй че тя да се обновява непрестанно през целия виталния цикъл на батерията.

EQE 53 4MATIC+ разполага също с характерно за AMG кабелно съоръжение за по-висока продуктивност на батерията. Освен това е реализиран сериозен прогрес във връзка с устойчивостта, като наличието на кобалт е понижено на 10%. Оптимизираният деен материал се състои от никел, кобалт и магнезий в съответствие 8:1:1.

Другото преимущество на новото потомство акумулатори е пониженото време за зареждане. Системата може да се зарежда с до 170 кВт на бързи зарядни станции. В този случай електричеството, належащо за изминаване на 180 км (по WLTP), може да бъде заредено за единствено 15 минути. Удобно зареждане вкъщи или на обществени зарядни станции с изменчив ток е допустимо с помощта на интегрирания заряден модул с мощ 11 кВт или 22 кВт. Батерията може да бъде дозареждана и с дейно възобновяване на силата посредством рекуперация, чиято мощ доближава до 260 кВт.

И двата Mercedes-AMG EQE модела са оборудвани със завиваща задна ос, като ъгълът на завиване от 3,6 градуса обезпечава извънредно гъвкаво ръководство. При скорост под 60 км/ч задните колела се отклоняват в посока, противоположна на предните, което прави Mercedes-AMG EQE маневрен, лек и чевръст, изключително при завои и бърза промяна на посоките. При скорост над 60 км/ч задните колела завиват в същата посока като предните и по този метод се покачва стабилността и сигурността при шофиране при по-високи скорости.

Mercedes-AMG EQЕ моделите включват и следните отличителни AMG характерности:
• AMG-специфични електродвигатели и ръководство за съвършено уравновесен Driving Performance
• AMG RIDE CONTROL+ окачване с адаптивно регулируемо демпфериране
• AMG DYNAMIC SELECT стратегии за шофиране
• AMG високоефективна спирачна система
• AMG SOUND EXPERIENCE
• AMG DYNAMIC PLUS пакет за още по-динамично шофиране

Както екстериорът, по този начин и интериорът на Mercedes-AMG EQE носят характерния отпечатък на марката от Афалтербах. И двата модела на Mercedes-AMG EQE могат да се поръчат опционално и с MBUX Hyperscreen.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР