Менса България кани Слави Трифонов и бъдещите му избраници за

...
Менса България кани Слави Трифонов и бъдещите му избраници за
Коментари Харесай

Менса кани Слави и избраниците му за политици на тест за интелигентност

" Менса България " кани Слави Трифонов и бъдещите му избраници за политици на тест за просветеност. Писмото е било изпратено в понеделник до екипа, а нощес - до медиите, само че от " Шоуто на Слави " досега няма отговор, сподели пред OFFNews ръководителят на Управителния съвет на " Менса България " Христо Радков .

Разбрахме от медиите за основаването на нов политически план от водещия на шоуто и неговия екип. В предлагането се споделя, че съществена цел на инициативния комитет е да намерят хора, които да " оправят " положението на нашите сънародници и ситуацията в България. Смятаме, че с цел да успее сходен план, е значимо да се знаят самостоятелните качества на претендентите, както и на хората, които ще дефинират кой да бъде позволен до плана и кой - не, коментират от " Менса България " пред медиите.

В писмото си до Слави пък пишат:

Г-н Трифонов,

В последните дни в медийното пространство излезе изказване от Ваша страна, в което Вие съобщавате за основаването на инициативен комитет, който стартира да търси: „ надарени, квалифицирани и морални българи, които могат да ръководят нашата страна и да ни измъкнат от тази 27-годишна каша ”.

Ние, членовете на Менса България, също сме част от българското общество и бихме желали да бъдем потребни в този случай. В посока на това при провеждането на последните пет следващи избори в Република България - за Народно заседание, Европейски парламент, президент и локални избори, ние предлагаме на всички, които желаят да бъдат управници, да се явят на тест за  просветеност. Целта на това наше предложение е да може всеки претендент за ръководещ да покаже своите персонални качества преди самите избори и по този начин да улесни избора на суверена.

В тази връзка ние от УС на Менса България предлагаме на Вас и вашия екип да изпратите на тест за просветеност всички, които са кандидати за плана, който създавате. Така ще можете да прецените какви са персоналните качества на претендентите за Вашия
политически план. Също по този начин считаме, че с цел да бъде по-успешен Вашият план, ще е вярно членовете на инициативния комитет, които ще дефинират кого да причислят към плана и кого да отхвърлят, също да покажат своите качества, като се явят на тест за просветеност.

При състояние, че приемете нашето предложение, ние се ангажираме да понижим таксата за тест до алегорични равнища за всеки
изпратен от Вас, а за членовете на инициативния комитет, пробата ще бъде безвъзмезден ".

От " Менса България " прецизират, че пробата за просветеност е по стандарт, утвърден от " Менса Интернешънъл " и се употребява в целия свят. 

„ Менса България ” е учредена през 1991 година, а от 1998 година е пълновръстен член на „ Менса Интернешънъл ” - най-старата и най-масова международна организация на хора с висок коефициент на просветеност. На 1 октомври 2016 година „ Менса Интернешънъл ” означи 70 година от основаването си.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР