Менора се запалва всяка нощ по време на осемдневния еврейски

...
Менора се запалва всяка нощ по време на осемдневния еврейски
Коментари Харесай

Байдън е домакин на церемония за Ханука в Белия дом, тъй като страховете се увеличават за нарастващия антисемитизъм

Менора се възпламенява всяка нощ по време на осемдневния еврейски фестивал, който тази година се чества от 7 декември до петък.

Приемът в Белия дом ще бъде управителен от равин Анджела Бухдал, старши равин в Централната синагога в Ню Йорк, и ще включва осветяване на менората от Емхоф и личния състав на Белия дом, които са потомци на оживели от Холокоста.

Байдън възнамерява да приказва за това по какъв начин Ханука е безконечна история за чудеса и че – даже в мрачни времена – можем да намерим светлината, споделя Белият дом.

Администрацията на Байдън през май разгласи какво тя се назовава първата по рода си национална тактика за противопоставяне на антисемитизма. Това изложи повече от 100 дейности, в това число поредност от стъпки за повишение на осведомеността и разбирането на антисемитизма и опасността, която той съставлява в Съединени американски щати.

Все отново антисемитизмът се ускори единствено в някои среди след офанзивата на 7 октомври от Хамас и други бойци провокираха продължаващата война на Израел в Газа, която е из...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР