Мениджърите по подбор на служители имат най-различни проблеми, когато става

...
Мениджърите по подбор на служители имат най-различни проблеми, когато става
Коментари Харесай

Как да използвате ChatGPT, за да се подготвите за интервю за работа

Мениджърите по асортимент на чиновници имат най-различни проблеми, когато става въпрос за изявление за работа. Около една трета да вземем за пример споделят, че един от най-сериозните проблеми е неналичието на авансово изследване на евентуалния шеф. Това сочи изследване на компанията за програмен продукт за човешки запаси Ringover, извършено през ноември 2023 година измежду 1200 възрастни.

Когато се подготвяте за изявление, би трябвало да сте подготвени и за въпроси, които ще ви зададат за личната ви професионална история. Можете да се подготвите, като прегледате автобиографията си, с цел да се уверите, че сте засегнали сходни акценти или като помолите другар да репетира с вас изявлението. Можете също по този начин да употребявате принадлежности за генеративен изкуствен интелект като ChatGPT.

Приложението е превъзходен асистент в процеса на подготовка за изявленията, споделя някогашният експерт по асортимент на личен състав в Disney и създател на идната книга за водачество „ Build Smart “ Саймън Тейлър.

Ето за какво и по какъв начин той предлага да го употребявате:
Поставете описанието на длъжността
ChatGPT може да употребява описанието на длъжността, с цел да генерира типовете въпроси, които мениджърът по наемане или евентуалният шеф би задал по време на изявление.

Самият Тейлър би споделил на бота нещо от рода на:

Поканен съм на изявление за работа и ще ти дава изложение на длъжността, а от теб бих желал ми предоставиш лист с евентуални въпроси за изявление “, дава образец той. „ След това безусловно вмъкнете описанието на работата. “

Ако смятате, че това ще ви помогне, можете да подадете по-конкретна информация за приложението и да му кажете да ви задава съответни типове въпроси. Ако да вземем за пример сте началник на план, можете да го помолите да зададе въпроси за провокациите, с които може да се сблъскате при ръководенето на екип.
Всяка подготовка оказва помощ
Разбира се, приложението не може да планува на 100% какви въпроси ще ви бъдат заложени на изявлението за работа. Но то ще ви помогне да се подготвите и да започнете да мислите за най-хубавия метод да се визиите.

Всеки тип подготовка просто ще ви помогне да организирате мислите си и да определите най-хубавия и най-подходящия опит, който желаете да наблегнете “, споделя той. Тя ще ви помогне да упражнявате и усъвършенствате отговорите си, тъй че да знаете тъкмо какво желаете да кажете.

Съвет №1 на Тейлър за изявлението е да бъдете къси в отговорите си и да ги ограничите до към минута всеки. Според него това демонстрира почитание към интервюиращия.

Използването на ChatGPT е „ несъмнено образован метод “, с цел да сте сигурни, че сте подготвени за изявлението, акцентира Тейлър.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР