Мениджърите на фирми, които са печелили над половин милион лева

...
Мениджърите на фирми, които са печелили над половин милион лева
Коментари Харесай

Божидар Божанов: Нужен е още месец с работещ парламент, за да приемем важните закони

Мениджърите на компании, които са печелили над половин милион лв. годишно, да се подлагат на инспекция за принадлежност към някогашната Държавна сигурност – такова условие е заложено в квалифициран от държавното управление в оставка законопроект за осветляване на икономическите кръгове към Държавна сигурност, които се зареждат с публични поръчки, заяви пред бТВ министърът на електронното ръководство Божидар Божанов.

Законът планува разширение на кръга от данни, които подлежат на обществено разгласяване, в това число документи отвън самите публични поръчки – разнообразни контракти, да вземем за пример за пазаруване на земя и други сходни.

По думите на Божанов, рецензията, че към момента не са подготвени нужните над 20 закона, свързани с Плана за възобновяване и развиване, може би е частично основателна, само че съответно законите за електронното ръководство са готови.

Министърът акцентира, че с цел да бъдат признати, е необходим работещ парламент. Според него значимите закони може да бъдат признато в границите на месец.

Той разяснява и решението на Народно събрание да даде мандат на държавното управление за одобрение на френското предложение за РСМ. По думите му, решението на Народно събрание ускорява българското несъгласие и е в отбрана на националния ни интерес – всички български условия влизат в рамката, която Европейски Съюз постанова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР