Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо направи любопитен анализ, с

...
Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо направи любопитен анализ, с
Коментари Харесай

Моуриньо: Ливърпул играе с 300 км/ч, уморявам се само като гледам Робъртсън

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо направи любопитен разбор, с който се опита да изясни очевидните разлики в представянето сред Ливърпул и " алените дяволи " по време на вчерашното дерби на " Анфийлд ", извоювано от мърсисайдци с 3:1. Според португалеца неговите играчи не могат да устоят на високото движение на противника, защото някои от тях са непрестанно контузени и не могат да бъдат в оптимална физическа форма. Специалния загатна, че виновност за това имат и неговите прародители Луис ван Гаал и Дейвид Мойс. Този път португалецът даже си разреши да похвали противника.

" Имаме доста футболисти, които са прекомерно уязвими, тъй като съвсем постоянно са контузени и не мога да ги употребявам в никакъв случай. Така беше и преди мен. Ще го видите, в случай че погледнете статистиката на господин Ван Гаал и Дейвид Мойс. Ако се вгледате в този интервал, ще видите, че в тима имаше доста играчи, които непрестанно бяха контузени. Когато си с непрекъснати травми, е мъчно да влязат в добра физическа форма. След това идват и другите качества, които един състезател или има, или няма. Не можеш да развиваш това, което го няма. Ще ви дам образец: Робъртсън, Мане, Салах, Вайндалдум, Кейта, Фабиньо - всички те са физически футболисти, които също така имат и положителни механически качества. Аз също имам доста играчи, които имат механически качества, само че нямам доста такива, които могат да играят с подобен интензитет.

Може да сравните моят тим на Порто с този на Ливърпул. Качествата на играчите са сходни. Когато губехме топката, започвахме да хапем като гневни кучета, до момента в който не си я върнем единствено след няколко секунди.

Играчите дахода всичко от себе си. Няма по какъв начин да съм отчаян от тях. Те играха съгласно качествата си, както и футболистите на Ливърпул, които играха съгласно това, което им разрешават техните качества. Те са бързи, енергични, нападателни, физически, целенасочени. Те играят с 300 км/ч както с топката, по този начин и без топката. Още се усещам изтощен единствено от това, че гледах Робъртсън. Той прави стометрови спринтове за минута. Невероятно е. Това са качества ", съобщи Моуриньо.

Запитан дали не се е замислил да стартира дербито с Пол Погба в стартовия състав, Моуриньо отговори изрично: " Не. Защото съм благополучен с Неманя Матич, Джеси Лингард и Андер Ерера. " Премиър лийг 17 кръг, неделя 16 декември  Ливърпул 3:1краен резулат  Манчестър Юнайтед
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР