Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че публикацията на независима

...
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че публикацията на независима
Коментари Харесай

Клоп: Хубаво е, че получихме извинения от УЕФА за фалшивите обвинения

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп съобщи, че обявата на самостоятелна комисия, която упрекна УЕФА, а не почитателите на клуба, за безредните подиуми във финала на Шампионска лига предходната година „ са били верни “. Победата на Реал Мадрид с 1:0 на „ Стад дьо Франс “ на 28 май бе помрачена от произшествия към конфликта за най-престижния европейски клубен трофей.

Началният съдийски сигнал бе занимателен с 37 минути, защото ентусиасти изпитаха усложнения с влизането на стадиона. Впоследствие полицията употребява сълзотворен газ към хилядите последователи, затворени зад металните огради на периметъра на стадиона. Първоначалната реакция на шефовете на европейския футбол бе да хвърли виновността върху почитателите на Ливърпул за безредиците, само че отзвукът в обществените мрежи от потърпевши и самостоятелни публицисти наклони везните в противоположна посока. И отчетът на самостоятелната комисия, проведен от УЕФА, откри, че Европейската централа е отговорна за това, че се е провалила при обмисляне и обезпечаване на нужната сигурност за мача. Френската полиция и управляващи също отнесоха съществени рецензии за отношението към последователите, основано на неправилни догатки, че ентусиастите представлявали заплаха за публичния ред.

„ Мисля, че е доста значимо, че всичко най-сетне завърши. Всички знаеха по какъв начин са се държали нашите почитатели, само че в действителност е хубаво, вярно е, че всичко в този момент е официализирано, тъй като имаше толкоз доста изявления след мача, за които знаехме, че са погрешни. Това бяха просто неистини “, сподели Клоп в изявление, оповестено на клубния уебсайт. Мърсисайдци бяха призовали УЕФА да направи „ вярното нещо “, въвеждайки 21 рекомендации от панела за гарантиране сигурност на почитателите на бъдещи събития.

Финалът в началото трябваше да се играе в Санкт Петербург, само че бе изместен в Париж поради нашествието на Русия в Украйна. „ Организаторите трябваше да сменят стадиона няколко месеца преди този момент в действителност, когато това се случи, разбирам ги и е мъчно. Когато си напрегнат, времето те притиска, въпреки всичко би трябвало да вземеш верните решения и това е отговорност за характерен вид хора. Надявам се да се вслушат и да се поучат “, сподели още германецът.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР