Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е против отделянето на най-богатите

...
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е против отделянето на най-богатите
Коментари Харесай

Клоп: С футболистите нямаме вина, собствениците не са искали мнението ми

Мениджърът на " Ливърпул " Юрген Клоп е срещу отделянето на най-богатите клубове в Европа в личен шампионат. След разочароващото тъждество против " Лийдс " немският експерт разкри, че не е бил известен от своя клуб за решението за Суперлигата.

След новината за отцепването на 12 клуба бяха припомнени думи на Клоп отпреди 2 години, а по-късно той бе разгласен в двуличие.

" Мнението ми не се е трансформирало. Чух за това нощес, до момента в който се подготвях за значимия мач. Хората са недоволни и мога да ги схвана, само че не мога да кажа повече, тъй като ние още не сме въвлечени в тези процеси. Нито аз, нито играчите знаехме какво следва ", сподели Клоп, като добави, че притежателите не са го търсили за мнение по въпроса, само че той е привикнал на такова отношение.
Снимка: Reuters
" Не мисля, че управлението на клуба ме е предало. Свикнал съм да работя със притежатели, които взимат решения без моето присъединяване и без да се преценяват с мнението ми. Но в последна сметка аз съм просто треньор и желая да се занимавам с това, до момента в който ми разрешат. Когато възникне проблем, издържам ", сподели Клоп.

Феновете на " Ливърпул " са извънредно разочаровани от присъединяване на отбора в Суперлигата и реагираха бурно на новината с банери и транспаранти. След вълната от неодобрение Клоп прикани последователите да не стопират да поддържат тима.

" Чух, че почитателите желаят да махнат банерите от трибуните на " Анфийлд. Не го разбирам, тъй като играчите не са създали нищо неприятно. Трябва да сме сплотени. "
Снимка: Reuters
Капитанът на тима Джеймс Милнър също има изрично мнение за Суперлигата и не го крие: " Не ми харесва това и се надявам да не се случи. Шампионската лига действа добре. "
Снимка: Reuters
Преди началото на мача сред " Лийдс " и " Ливърпул " футболистите на домакините излязоха с фланелки с надпис " Футболът е за почитателите ", a преди срещата последователи на двата отбора се събраха пред стадиона, с цел да стачкуват, като даже демонстративно изгориха фланелка на мърсисайдци.



Планът за Суперлигата докара до доста гневни реакции. УЕФА, както и някои политици в Европа оповестиха, че няма да разрешат на този план да бъде осъществен. Президентът на новия шампионат Флорентино Перес обаче е безапелационен - единствено Суперлигата ще избави футбола и никой не може да попречи на старта на конкуренцията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР