Мениджърът на Арсенал Микел Артета заяви, че не съжалява за

...
Мениджърът на Арсенал Микел Артета заяви, че не съжалява за
Коментари Харесай

Артета: Мой дълг е да защитавам играчите и да посочвам проблемите

Мениджърът на Арсенал Микел Артета съобщи, че не съжалява за прочувствения си изблик след провалянето на неговия тим с 0:1 от Нюкасъл във Висшата лига, след което той назова съдийството " смущаващо и позорно ".

На конференция преди домакинския конфликт на " артилеристите " в Шампионската лига против Севиля, испанецът сподели, че ще направи същото още веднъж, когато се постанова.

" Мое обвързване е да застана пред вас и пред камерите и да дам ясна и почтена оценка на протичащото се в мача и това е, което направих доста намерено. Този дуел беше повлиян от решенията, които бяха взети и мое обвързване беше да пазя, да поддържам моите футболисти, да поддържам моя клуб, да пазя моя екип по най-хубавия вероятен метод. Това е, което ще върша всякога и ще го върша по метод, по който се усещам и с доказателствата ", сподели Артета.

Арсенал претърпя първата си загуба във Висшата лига за сезона, откакто победният гол на Нюкасъл беше тестван от системата за видеоарбитраж ВАР поради три разнообразни аргументи.

Клубът излезе с изказване в понеделник в отбрана на Артета и сподели, че тимът " заслужава по-добро ", добавяйки, че Съдийската комисия, би трябвало незабавно да се заеме със стандарта за отсъждания.

" Отстоявам думите си, че грешките са част от футбола по всевъзможен различен метод и ние сме тук, с цел да подобрим градивно играта с всичко, което можем. Това е, което ние вършим като клуб, на срещите на мениджърите, с цел да дадем нашите отзиви и да повишим равнището по най-конструктивния метод, с цел да получим по-добър артикул. Грешките са част от еволюцията и по пътя постоянно има трудности, само че би трябвало да си споделяме нещата по този начин, както са. Това е наложително, в случай че ще подобряваме изискванията. Когато има проблеми, би трябвало да приказваме за тях и да ги поправяме. Това се пробвам да върша, нищо повече ", сподели Артета.

Запитан още веднъж за държанието му и дали дейностите му предизвикват пренебрежение към съдиите, той сподели: " Трябва да разберете, че ние би трябвало да сме там и в случай че желаете нашето мнение, би трябвало да го дадем по почтен метод и ясно. Бъдете ясни и почтени, само че уважителни и ценете това, което имаме ".

Арсенал може да се класира за осминафиналите на Шампионската лига, в случай че победи Севиля в група B. Тимът е на върха в класирането с шест точки актив, една повече от Ланс и четири пред Севиля.

" В момента, в който имате късмет във футбола би трябвало да се възползвате. Ще би трябвало да създадем доста вярното нещата на следващия ден против в действителност добър тим с голям опит ", добави мениджърът.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР