Мениджърът на Арсенал Микел Артета иска отборът му да подобри

...
Мениджърът на Арсенал Микел Артета иска отборът му да подобри
Коментари Харесай

Артета: Допускаме прекалено много лесни голове

Мениджърът на Арсенал Микел Артета желае тимът му да усъвършенства представянето си в отбрана след равенството 2:2 при гостуването на Спортинг в Лисабон в първата среща от осминафиналите на европейския клубен шампионат по футбол Лига Европа.

Артета не остана удовлетворен от играта на лондончани, които позволяват два гола във втори следващ мач след успеха с 3:2 против Борнемут във Висшата лига през предишния уикенд.

" Допускаме прекомерно доста лесни голове. Говорихме какъв брой е значимо това, изключително в шампионат, в който продължаваш или отпадаш. Днес не се защитавахме задоволително добре и би трябвало да бъдем по-убедителни ", разяснява испанският експерт.

Той счита, че на Арсенал е липсвала нормалната заостреност в нахлуване поради неналичието на някои основни играчи, в това число звездата на състава Габриел Жезус, който се възвръща от травма на коляното, получена при започване на декември по време на Световното състезание в Катар.

" Имаше и някои позитиви, тъй като показахме много резистентност, с цел да се върнем в мача, само че би трябвало да се пазиме по-добре в наказателното поле. В реванша би трябвало да сме по-добри ", сподели още Микел Артета.

Втората среща ще се играе на 16 март в Лондон.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР