Мениджърът на английския национален отбор по футбол Гарет Саутгейт се

...
Мениджърът на английския национален отбор по футбол Гарет Саутгейт се
Коментари Харесай

Коронавирусът и контузиите са големите притеснения на селекционера на Англия Гарет Саутгейт

Мениджърът на британския народен тим по футбол Гарет Саутгейт се пробва да реши какъв достъп да имат играчите до фамилиите си на Световното състезание на фона на опасенията, че КОВИД-19 може да провали възможностите на тима за триумф в Катар. Селекционерът на " трите лъва " също по този начин изрази терзание и от възможната численост на футболистите, които ще бъдат разполагаем поради натоварванията в клубовете. 

Както е известно, идното другия месец състезание е изцяло друго – за първи път Мондиал ще се разиграе през зимата и болшинството вътрешни шампионати би трябвало да пресечен по средата. В момента той разисква с екипа си по какъв начин да подходи към фамилния достъп и да ограничи опцията от експлоадиране на ковид в лагера. УЕФА към този момент е разпратила документи до страните-участнички за съблюдаване на прецизни ограничавания, които да понижат разпространяването. Англия беше наранена от вируса по време на Европейското състезание предходната година, когато Мейсън Маунт и Бен Чилуел бяха принудени да се изолират вследствие на контакт с шотландския полузащитник Били Гилмор. И в този момент Саутгейт е решен да избегне повтаряне на сюжета. 

" Ясно е, че обстановката е много променлива по повод по какъв начин би трябвало да се приспособяваме към ограниченията за вируса. Нашето желание е фамилиите да вземат участие пълноценно в живота на тима, тъй като по този начин е добре за всички. Но това решение ще се вземе съгласно преценката какъв риск поемаме. Защото в случай че загубите състезател или двама, за тях това може да е единствената им опция да играят на Световното състезание и съм сигурен, че техните фамилии също ще осъзнаят това ", сподели още Саутгейт по въпроса със здравословната дисциплинираност. Това е решение, което ние разясняваме с водещите играчи отбора ". 

Другото терзание е обвързвано с физическата форма на футболистите. Така да вземем за пример под огромно подозрение за Световното в Катар е Кайл Уокър, който претърпя интервенция на слабините тази седмица. 

" Това е нещо, което за жалост не можем да направляваме. Никога не съм приемал теорията, че е по-добре да преместим Световното състезание в средата на сезона. Дори и да не сме в цялостен състав, по-добре е да играем в края на сезона. Но при актуалната обстановка аз считам, че проблемите с футболистите до началото на Мондиала ще се усилват, приключи Саутгейт. 

Световното състезание в Катар ще се организира в интервала 20-и ноември – 18-и декември.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР